IS: Aki Riihilahti kommentoi HJK:n ahdinkoa: ”Tiedän, että kaikki ovat turhautuneita”

© Kuva: Juha Tamminen
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Veikkausliigan hallitseva mestari Helsingin Jalkapalloklubi pelasi perjantaina jo viidennen voitottoman ottelunsa putkeen, kun se jäi kotonaan 0-0-tasapeliin Ilvestä vastaan.

HJK:n kannattajat vaativat perjantaina katsomossa jo äänekkäästi päävalmentaja Mika Lehkosuolle potkuja.

Klubin toimitusjohtaja Aki Riihilahti antoi ymmärtää Ilta-Sanomien haastattelussa, että Lehkosuo jatkaa ainakin seurassa, mutta myönsi suoraan, ettei ole tyytyväinen viime aikojen suorituksiin.

– Te varmasti tiedätte, että en henkilöstöasioista median kautta keskustele. En hyvinä tai huonoina aikoina. Mielestäni tähän lajiin kuuluu tärkeänä osana se, että ihmiset elävät vahvasti mukana. Niin pitääkin. Tiedän, että kaikki ovat turhautuneita, niin fanit kuin kaikki täällä seurassakin.

– Pitää katsoa rauhassa ja analysoida. Tämä oli yksittäinen peli. Isompi kysymys on katsoa, kehittyykö peli ja mihin suuntaan. Tänään oli parempia juttuja, ja toisella puoliajalla osa asioista osui vähän enemmän sinne päin. Sehän ei vielä tarkoita, että se olisi riittävää HJK:n tasoiselle joukkueelle.

Tämän kauden HJK:ta on moitittu sen tylsästä ja tehottomasta pelaamisesta. Ns. ”prosenttijalkapallo” ei ole ollut kannattajien mieleen. Perjantain ottelussa HJK tai Ilves ei laukonut kertaakaan maalia kohti.

– Minä oletan, että HJK pelaa jalkapalloa, joka on eteenpäin menevää ja sitä kautta tulee tuloksia. Pelaajat ja peli kehittyy, se on strategiamme ja tavoitteemme, sanoi Riihilahti.

– Suorittamisen laatutekijät versus pelitapa ei nyt ihan kohtaa. Meillä on paljon asioita, joita tehdään kunnianhimoisesti, mutta suorittamisen laatu ei ole ollut kohdillaan. Tarkoittaa yksittäisinä asioina sitä, että kun etenemme, emme oikeastaan etene eli pääse kentällä niille alueille, joille pitäisi.

Riihilahti ottaa kannattajilta mielellään palautetta vastaan. Hän ei hätkähdä siitä, että katsomossa vaaditaan jo päävalmentajan eroa.

– Arvostamme mielipiteitä. On tosi hyvä asia, että ihmiset kokevat ja tuntevat. Sen takia jalkapallo on hieno laji. Eihän se tietenkään ole hyvä asia, että turhautuminen tulee tuolla tavalla ulos, koska totta kai toivoisimme, että pelaisimme huikeata futista ja voittaisimme pelejä. Tällä hetkellä emme tee sitä. Pelisuorituksemme eivät oikeuta parempiin tuloksiin. Ei siellä ole mitään sellaista, että olemme olleet erityisen epäonnisia tai muuta.

– Olen kokenut ja nähnyt paljon. Joskus pelaajana minua on huudettu kentältä ulos. Osaan katsoa asioita oikeassa perspektiivissä. Teemme töitä sen eteen, että tulisi myös ilonaiheita tai paljon enemmän ilonaiheita jatkossa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!