KPV:n ja FC Lahden ottelusta ei puutu panosta – Toni Korkeakunnas: ”Todella iso ottelu projektiuskottavuuden kannalta”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Valmentaja Toni Korkeakunnas sai lähteä FC Lahdesta kesken viime syksyn lähes viiden kauden mittaisen työsuhteen jälkeen. Hänet korvasi päävalmentajana Sami Ristilä.

Korkeakunnas on ollut tänä keväänä uuden tilanteen edessä, kun hänellä ei ole joukkuetta mitä valmentaa. Hän on jatkanut työtä jalkapallon parissa Eteläisen alueen koulutuspäällikkönä, osana Seurojen Palloliitto -kehityshanketta. Korkeakunnas kertoo, että ei ole kuitenkaan jäänyt laakereille makaamaan, vaikka uusi tilanne on vaatinut totuttelemista.

– Alku oli yllättävänkin vaikeata. Päävalmentajan työ on niin hektistä hommaa ja vie ajasta 24/7.

– Joka aamu auto starttasi Töölöstä Myllykoskelle (MYPA:n päävalmentaja 2011-2013) ja sitten Lahteen (päävalmentajana 2014-2018). Vuorokaudessa on nyt tunteja paljon enemmän, johon on ollut tottuminen.

– Olen kehittänyt ja sivistänyt itseäni valmentajana. Käynyt muun muassa ulkomailla katselemassa muiden toimintaa, Korkeakunnas kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Hän seuraa Veikkausliigaa tiiviisti ja todennäköisesti on vain ajan kysymys, milloin hänet taas nähdään jonkin joukkueen peräsimessä.

– Valmentamista olen tehnyt aina ja kyllä minä vakavasti ainakin harkitsen, jos sellainen tilanne tulee eteen. Ei tässä ole kuitenkaan hätää. Katsellaan rauhassa. Liiitossa minulla on hyvä työ, ja kyllä se ensimmäinen kesäloma 51-vuotiaana kuulostaa houkuttelevalta, Korkeakunnas naurahtaa.

Korkeakunnas on katsellut Lahden otteita Ruudusta. Lauantaina Lahti kohtaa Kokkolassa KPV:n, joka on saanut vain yhden pisteen kuudesta ottelustaan. Lahden tilanne on hieman valoisampi, kun kuudesta ottelusta joukkue on taistellut yhden voiton ja neljä tasapeliä.

– Ehdottomasti molemmille iso peli. Molemmilla oli erinomainen pre-saeason. Cupissa he pärjäsivät hyvin. KPV on edelleen mukana, mutta liigan aloitus on ollut vaikea.

– Heillä alkaa usko horjua, jos ei ala voittoja pian tulemaan. Se on iso asia, että he pääsevät Kokkolaan vihdoin pelaamaan. Toivotaan, että he saavat kotiyleisön tuen. Tämä on heille todella iso ottelu projektiuskottavuuden kannalta.

– Lahti ei ole vättämättä päässyt nurmelle harjoittelemaan. Se on kuitenkin osoittanut sitkeyttä. Pelien alut Lahti on ollut jäljessä, mutta tosi sitkeästi se on tullut takaisin. Sillä on hyvät erikoistilanteet ja joukkue puolustaa hyvin. Inhottava vastustaja, Korkeakunnas ennakoi.

Korkeakunnas allekirjoittaa väitteen, että KPV:n hyökkäyspää on liian heppoinen.

– Se on ihan selvää, että se on ollut ihan liian kevyt. Joni Mäkelä ja Enoch Banza väläyttelivät laidoilla talvella, mutta nyt heillä on jäänyt tehot piippuun.

Filip Ivanovksi ei varmaan ole sellainen ratkaisu, joka pystyy pelaamaan pelistä toiseen. Hänellä on taustalla niin paljon loukkaantumisia. Simo Roiha on liian kevyt ykköshyökkääjäksi. Puolustus heillä on suhteellisen jämäkkä ja keskikentällä on laadukkaita pelaajia, konkarivalmentaja spekuloi.

KPV-FC Lahti alkaa klo 15.00.

Jesse Happonen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!