Ajax sai pettyä keskiviikkona pahemman kerran, kun Tottenhamin lisäajan voittomaali pudotti sen Mestarien liigan finaalista (lue lisää). Sunnuntaina suupielet kääntyivät kuitenkin taas ylöspäin, kun Ajax käytännössä varmisti seurahistorian 34. mestaruuden. Edellisestä oli kulunutkin jo viisi vuotta aikaa, sillä viimeksi Ajax valloitti Eredivisien kaudella 2013-2014.

AFC Ajax

@AFCAjax
HUUUUUUGE DAY FOR ALL OF US! ❌❌❌

#ajautr

Ajax kaatoi tänään sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Utrechtin maalein 4-1. Vierasjoukkue sai peliin salama-alun, kun 19-vuotias Othman Boussaid siirsi Utrechtin johtoon jo ensiminuutilla. Ajax nousi kuitenkin johtoon jo ensimmäisellä 45-minuuttisella Klaas-Jan Huntelaarin ja Donny van de Beekin maaleilla. Toisella puoliajalla Ajaxille osui kaksi kertaa Dusan Tadic, ja niin voittonumerot olivat selkeät.

Vieläkin tärkeämpi tulos mestaruustaistelun kannalta oli PSV Eindhovenin 0-1 -tappio AZ Alkmaarin vieraana. Ottelun ainoan maalin teki 49. peliminuutilla Alkmaarin Guus Til.

Sarjaa on pelaamatta vielä yksi kierros, ja Ajaxin etumatka PSV:hen on kolme pistettä. Ajaxin maaliero on kuitenkin peräti 14 maalia PSV:tä parempi, joten käytännössä mestaruuden voi sanoa ratkenneen tänään. Keskiviikkona Ajax vierailee De Graafschapin kotikentällä ja PSV isännöi Heraclesia.

AZ Alkmaar varmisti voitolla paikkansa Eurooppa-liigan karsinnoissa. Jo aiemmin Eurooppa-liigan karsintaan oli selviytynyt sarjakolmonen Feyenoord. NAC Breda putoaa Eredivisiestä ja Excelsior ja De Graafschap karsivat sarjapaikastaan.

HenkNieuws 2020/ 2024

@HenkNieuws
#Amsterdam @AFCAjax #ajax Helemaal door het dolle heen ❌❌❌⚽️⚽️⚽️😊

Suoraan Mestarien liiga -paikkaan Eredivisien mestaruus ei kuitenkaan oikeuta, vaan Ajax aloittaa Mestarien liiga -pelinsä ensi kesälläkin kuluvan kauden tapaan karsintavaiheesta.