Anfieldin stadionilla nähtiin tiistai-iltana ihme, josta riittää puhetta vielä pitkään. Liverpool jyräsi uskomattomalla tavalla 4-0-voittoon Barcelonasta ja eteni Mestarien liigan finaaliin.

Barcelona voitti kotikentällään vajaa viikko sitten maalein 3-0, ja vain harva todella uskoi Liverpoolin mahdollisuuksiin kotikentällään. Mutta mitä vielä, Liverpool pelasi täysin käsittämättömän ottelun ja nappasi ansaitusti finaalipaikan.

Esityksen arvoa korosti entisestään se, että Liverpoolilta puuttuivat suuret tähdet, kuten Mohamed Salah, Roberto Firmino ja Naby Keïta. Salah katsoi ottelua kentän laidalla t-paidassa, jossa luki ”never give up”. Melkoisen osuva teksti tiistai-iltaan.

Ratkaiseva neljäs maali oli suorastaan absurdi neronleimaus laitapuolustaja Trent Alexander-Arnoldilta. Nuori laitapuolustaja äkkäsi nopeasti ja syötti kulmapotkun vapaana olleelle Divock Origille, joka tykitti pallon maaliin. Koko Barcelonan puolustus katsoi ihmeissään vierestä, kun finaalipaikka suli lopullisesti.

Barcelona oli lopulta huonompi. Tämän artikkelin artikkelikuva kertoo komealla tavalla, mistä Anfieldin ihmeessä oli todella kysymys. Liverpool ja ennen kaikkea Anfieldin yleisö pysäyttivät loistovireessä olleen Lionel Messin, ja Liverpool tykitti tulostaululle 4-0-lukemat.

Liverpoolin pelaajat laulamassa You’ll Never Walk Alone -kappaletta voiton jälkeen. Kuva: Getty Images.