Man Unitedin jättävä luottopelaaja puolustaa Mourinhoa: ”Hän yritti kaikkea”

© Kuva: Getty Images
Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Manchester Unitedin kausi oli pettymys. Joukkue jäi tyystin pokaaleitta ja tuli Valioliigassa vasta kuudenneksi, joten heitä ei nähdä ensi kaudella Mestarien liigassa.

Portugalilaismanageri José Mourinho sai potkut joulukuussa johdatettuaan Unitedin sen huonoimpaan kauden aloitukseen 28 vuoteen. Hänet korvasi norjalainen Ole Gunnar Solskjær, jonka alaisuudessa peli kulki ensimmäisten viikkojen ajan voitokkaasti. Solskjærin ja Unitedin kauden viimeiset kymmenen ottelua menivät kuitenkin penkin alle. Voittoja tuli vain kaksi kappaletta.

Keskikenttäpelaaja Ander Herreran mukaan pelaajien on otettava iso vastuu epäonnistuneesta kaudesta. Herrera ei itse ole mukana ensi kaudella auttamassa joukkuetta uuteen nousuun, sillä hän jättää Unitedin kesällä sopimuksensa päättyessä palveltuaan seuraa viisi vuotta.

Herrera sanoi Manchester Unitedin verkkosivuilla, että Unitedin pelaajien on katsottava peiliin.

– Meidän on otettava vastuu, kaikkien meidän. Ei ole reilua syyttää muita. Vastuu on 75-prosenttisesti pelaajilla, jos kausi menee huonosti.

– On todella helppoa syyttää jotain muuta, kun manageri saa potkut, mutta me kaikki olemme syypäitä.

– Jokaisen pelaajan on kannettava vastuu siitä, mitä tällä kaudella tapahtui. Me olemme tehneet huonoja asioita.

– Olemme tehneet joitain hyviä asioita, mutta se ei riitä Manchester Unitedissa. Luultavasti 14 joukkuetta olisi tyytyväisiä, jos he tulisivat kuudenneksi, mutta Manchester United ei voi olla siitä iloinen.

Herrera puolusti myös potkut saanutta Mourinhoa, joka vietti seurassa kaksi ja puoli vuotta. Ensimmäisellä kaudellaan Manchesterissa Mourinho voitti Eurooppa-liigan ja liigacupin. Seuraavalla sesongilla portugalilaisluotsi johdatti joukkueensa Valioliigassa toiseksi. Mestariksi kruunattu Manchester City keräsi 19 pistettä enemmän. Päättyneellä Valioliigan kaudella Mourinho ehti olla Unitedin peräsimessä 17 ottelussa, joista joukkue keräsi yhteensä 26 pistettä.

– Jos puhutaan tästä viime kaudesta, minä kunnioitan suuresti Joséa. Hän yritti kaikkea. Ensimmäinen kausi hänen alaisuudessaan oli varsin menestyksekäs.

– Sitten tulimme toiseksi ja me odotimme paljon tältä kaudelta, mutta se ei toiminut. Eikä se johtunut pelkästään hänestä, vaan, minä toistan: jokaisen pelaajan on otettava vastuu.

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!