Näin HJK-koutsin potkuista käynnistynyttä valmentajarulettia on kommentoitu: ”Lehkosuo ymmärtänee diplomi-insinöörejä”

© Kuva: Juha Tamminen

Päivän futisuutinen on ollut ehdottomasti HJK:n valmentajanvaihdosMika Lehkosuo sai mennä, ja tilalle värvättiin RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela. Viime kauden hopeajoukkueen käskyttäjäksi nousee puolestaan kakkosvalmentaja Pasi Tuutti.

Kokosimme yhteen joitain somereaktioita HJK:n tekemästä ratkaisusta. Moni valitteli karusellin pyörähdystä erittäin ikäväksi RoPS:n kannalta – ellei suorastaan tragediaksi – mutta samalla muistutetaan Koskelan itsensäkin todenneen, ettei HJK:n tekemästä tarjouksesta noin vain kieltäydytä.

Siitä somekansa on vahvasti yksimielinen, että valmentajan ostaminen kesken kauden viime kauden hopeajoukkueesta on radikaali ratkaisu, ja kertoo paljon Veikkausliigan voimasuhteista.

Koskelan värväystä pidetään siinä mielessä onnistuneena, ettei pelitapamuutoksesta ole luvassa kovinkaan merkittävää. Koskelan Klubi 04:ssä tekemää hyvää työtä on myös muisteltu lämmöllä.

Mitä Lehkosuon potkuihin tulee, niin monen mielestä HJK-johto oli ”Banan” kanssa miltei liiankin pitkämielinen. Samalla kuitenkin muistutetaan siitäkin, että Lehkosuo on Koskelan valmentajaksi ”jalostanut”, aivan kuten monen muunkin veikkausliigakollegansa.

Jarmo Jussilan mielestä vaihdoksen ajankohta oli hyvin looginen. HJK:n seuraava ottelu kun on kotipeli sarjajumbo KPV:tä vastaan, joten Koskelalla on ainakin mahdollisuudet hyvään starttiin. Sen jälkeen HJK vierailee Koskelan entisen seuran RoPS:n vieraana napapiirillä, ja sitten alkaakin jo maaottelutauko. Kovin paljon parempaa ajoitusta vaihdokselle on vaikea keksiä.

Muutama Twitterin käyttäjä muistuttaa siitäkin, että ”Banalla” oli niin sanotusti ”tekemätön paikka”. Tavoitteet asetettiin pilviin, joukkueelle toivottiin pelitavallista muutosta eikä seurajohdon toimintakaan ansaitse kaikilta osin päänsilittelyä. Hinnan maksaa kuitenkin tuttuun tapaan valmentaja.