Näin HJK:n uusi päävalmentaja Toni Koskela kommentoi ”paluuta kotiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Vaisun alkukauden pelannut HJK on vaihtanut valmentajaa. Mika Lehkosuo sai lähteä ja tilalle palkattiin 2,5 vuoden sopimuksella RoPS:ia kauden 2018 alusta lähtien valmentanut Toni Koskela (lue uutinen).

– Muutoksen myötä joukkue saa uuden, raikkaan alun. Toni on osaamiseltaan ja taustaltaan henkilö, joka sopii erinomaisesti kääntämään kauden kurssin nopeasti voitokkaaksi, minkä lisäksi hän ymmärtää seuran strategian nuorten pelaajien kehittämisestä, toimitusjohtaja Aki Riihilahti kuvailee HJK:n tiedotteessa.

– Haluamme kiittää Banaa useista pokaaleista ja erityisesti työstä seuran urheilupuolen arjen viemisestä uudelle tasolle. Niin seurajohto, valmennustiimi kuin pelaajatkin ovat nyt katsoneet peiliin, miten tähän tilanteeseen on päädytty, ja haluamme kääntää tämän kauden voitokkaaksi nyt Tonin johdolla.

Koskela on HJK:n organisaatiolle tuttu mies. Hän aloitti työt HJK:n juniorivalmennuksessa vuonna 2013 ja nousi vielä samana vuonna liigajoukkueen apuvalmentajaksi. Vuosina 2015-2017 Koskela valmensi HJK:n reservijoukkue Klubi 04:ää, nostaen joukkueen kauden 2017 päätteeksi Ykköseen.

– Koskelan pelitapa istuu nykyisen joukkueen rakenteeeen. Hän on myös paras ja loogisin valinta pitkällä tähtäimellä, koska hänen tapansa opettaa jalkapalloa istuu HJK Akatemian pelaajakehityksen päävalintoihin, urheilujohtoryhmän vetäjä Miika Takkula perusteli valintaa.

– Tämän valinnan myötä turvaamme myös jatkumon ja punaisen langan HJK Liigajoukkueen, Klubi 04 ja koko akatemian pelaajapolun välillä. Tämä on tärkeä asia, kun seuran yksi strategista tavoitteita on kansainvälisen pelaajakehitys.

RoPS saa HJK:ta Koskelan siirron myötä siirtokorvauksen. Rovaniemeläiset viime kaudella hopealle ja europeleihin valmentanut Koskela odottaa uutta haastetta innolla.

– On hienoa palata kotiin. HJK on Suomen suurin ja menestynein seura, jolla on maan parhaat fanit. Odotan innolla matkaa, joka tänään alkaa, Koskela myhäili.