Norjassa pelaava Joona Veteli tunnistaa HIFK:n pelissä norjalaisen päävalmentajan kädenjäljen: ”Pitää olla hyvässä kunnossa”

© Kuva: Juha Tamminen

Norjalaisessa Fredrikstadissa pelaava Joona Veteli seuraa Veikkausliigaa yhä aktiivisesti, vaikka on jo kolmatta kautta ulkomailla. Hän lähti maailmalle PS Kemistä kauden 2016 jälkeen.

Veteli kertoo seuranneensa muun muassa Helsingin IFK:n kevään otteita, koska heillä on norjalainen päävalmentaja Tor Thodesen. Stadin ylpeys kohtaa sunnuntaina Kuopion Palloseuran, joka on selättänyt alkukierroksien vaikeudet.

– HIFK on puolustanut hyvin. Odotan aika vähämaalista peliä. Norjassa panostetaan aika paljon puolustuspeliin, joka näkyy kyllä heidän pelityylissään. Lisäksi olen lukenut, että he ovat hyvässä kunnossa, koska pre-seasonilla on vedetty kovaa, Veteli kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Hän kertoo vastaavan olevan Norjassa tyypillistä.

– Täällä halutaan mennä päästä päähän, joten pitää olla hyvässä kunnossa. Veikkausliigassa ei tehty juoksuharjoitteita läheskään näin paljoa. Harjoituskaudella juoksimme neljä kertaa viikossa ilman palloa. Loman jälkeen tuli oltua aika hapoilla, keskikenttäpelaaja paljastaa.

Veteli uskoo, että KuPS on vaikeasta alusta huolimatta kauden päättyessä mitaleilla.

Kun he saavat tukittua puolustuksen, niin eivätköhän he siellä ole. Heidän hyökkäys on kuitenkin aika tulivoimainen, eivätkä he anna periksi kesken pelin.

KuPS-kapteeni Petteri Pennanen on ollut joukkueen voitoissa yksi pääarkkitehdeistä. Veteli allekirjoittaa näkemyksen, että Pennanen on yksi sarjan parhaista keskikenttäpelaajista.

– Hyvä laukaus ja hän näkee peliä hyvin, jonka ansiosta hän voi antaa niitä ratkaisevia syöttöjä.

HIFK-KuPS potkaistaan käyntiin klo 18.30.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.