Onko HIFK jopa ennakkosuosikki Rovaniemellä? – ”Asetelma on pojat vastaan miehet”

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuralla on takana vaikea alkukausi, kun joukkue on saanut viidestä ottelustaan vain viisi pistettä.

Suomalaisjalkapalloilun legendoihin lukeutuva Mika Nurmela ei ole jättiyllättynyt RoPS:n vaikeuksista. Joukkueen kokoonpano on vaihtunut suuresti sitten viime vuoden, eikä se ole niin nimivahva paperilla kuin viime kauden hopeajoukkue.

– Lisäksi mukana on paljon loukkaantumisia, kommentoi Nurmela SuomiFutis-sivustolle.

– Positiivista on se, että paljon nuoria on saanut peliaikaa. Rakenne ei ole vielä täysin löytynyt ja kokoonpano on hieman vaihdellut, Nurmela toteaa.

Vielä ei kannata kuitenkaan maalata piruja seinille. Kurssi voi kääntyä nopeastikin.

– Pisteitä pitäisi tulla, joka helpottaisi arkea. Tärkeintä on saada nyt rosteri kuntoon. Sen jälkeen luotan, että joukkue tekee selkeän nousun sarjataulukossa. Mihin se riittää, sitä en tiedä.

RoPS isännöi perjantai-illan ottelussa Helsingin IFK:ta. Ennen kautta joukkue varmasti ajatteli, että ”tämä peli on pakko voittaa.” Lähtökohdat ovat kuitenkin muuttuneet ja alkukauden tapahtumien myötä RoPS ei olekaan enää niin suuri ennakkosuosikki.

Joukkue ei ole välttämättä lainkaan ennakkosuosikki, sillä IFK on löytänyt viimeisessä kahdessa ottelussaan pelillisen vireen.

Ensin se tasasi pisteet HJK:n kanssa ja sitten joukkue päihitti vahvasti pelanneen FC Hongan. Viimeaikaiset tapahtumat ovat kääntäneet Nurmelan mielestä vaakakuppia.

– Täällä Oulussa on nyt 15 senttiä lunta, joten kyllä Rovaniemelläkin voi olla haastavat olosuhteet.

– Jännä nähdä. HIFK:llä oli tosi hyvä ilme HJK-pelissä ja sitten voitto vielä Hongasta. Se oli kova juttu. Yksi avainasioista on se, miten RoPS:n nuoret pystyvät vastaamaan helsinkiläisten aggressiiviseen pelityyliin. Asetelma on hieman pojat vastaan miehet.

– IFK:lla palaset alkaa pikku hiljaa loksahtamaan kohdalleen ja oikea pelityyli on löytynyt. Tämä on kummallekin niitä pelejä, joista pisteitä pitäisi napsia, Nurmela ennakoi.

Maajoukkuevalmentajan mielestä RoPS:n hyökkäyspää ei ole tällä hetkellä tarpeeksi laadukas. Isoin poissaolo on ollut kuitenkin lappilaisten tolppien välissä.

– Se, että Reguero (Antonio) on ollut poissa, on näkynyt joukkueen pelaamisessa. RoPS:n pallonhallinnan kautta tuleva pelityyli vaatii sitä, että heillä on Regueron tasoinen maalivahti käynnistämässä peliä, Nurmela arvioi.

RoPS:n ja IFK:n välinen ottelu alkaa perjantaina kello 18.30.

Jesse Happonen