Pelikaveri ehdottaa Tottenhamin sankarille patsasta: ”Hän ansaitsee sen”

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Hattutemppu Mestarien liigan välierissä on tuikiharvinainen juttu. Niin harvinainen, että Lucas Moura nousi tähän pystyneiden kerhoon keskiviikkona vasta viidentenä pelaajana Mestarien liigan historiassa.

26-vuotiaan brasilialaisen kolmella maalilla Tottenham haki Ajaxin kotistadionilta 3-2 -voiton, ja eteni Mestarien liigan loppuotteluun vierasmaalisäännön turvin. Mouran tekemä voittomaali syntyi lisäajan viidennellä minuutilla, ja sai pelikaveri Christian Eriksenin lausumaan hyökkääjästä melkoisia ylisanoja.

– Se oli naurettava ottelu. Olimme todella kaukana, yritimme taistella itsemme takaisin peliin ja olimme onnekkaita, tanskalainen totesi BBC:n mukaan.

– Meidän täytyi kamppailla, ja nyt olemme helpottuneita. Tämä oli vähemmän taktinen peli, ja pikemminkin kamppailun ja sydämen ansiota. Ja Lucas Mouran – hänen ansiostaan voitimme pelin.

– Moura ansaitsee sen. Tämä kausi on ollut melkoista vuoristorataa ja sitten hän vie meidät finaaliin. Toivon, että hän saa tämän jälkeen patsaan Englantiin.

Kehuja Moura sai myös valmentaja Mauricio Pochettinolta.

– Kaikki pelaajani ovat sankareita, mutta Lucas Moura on supersankari, Pochettino totesi.

Moura itse oli myös liikuttuneessa tilassa haastattelussa.

– On mahdotonta selittää, mitä tunnen juuri nyt. Olen hyvin iloinen ja ylpeä pelikavereistani, Moura sanoi BT Sportille.

– Hetkeen on aina uskottava. Annoimme kentällä kaikkemme ja ansaitsimme tämän – me olemme perhe. Tämä oli iso lahja Jumalalta, ja haluan jakaa sen pelikaverieni, ystävieni ja perheeni kanssa.

– Ajaxia vastaan vieraissa ei ole helppo pelata, mutta uskoin aina pelikavereihini. Pärjäsimme hyvin jopa ilman avainpelaajiamme. Meidän pitää taistella joka pelissä tällä tavalla.

– Jalkapallo on mahtavaa – se antaa meille tällaisia hetkiä, joita emme osaa kuvitellakaan. Tämä on urani paras hetki, brassihyökkääjä jatkoi.

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!