Ranskan Ligue 1:n neljänneksi viimeisellä kierroksella pelattiin huipputärkeä kärkikamppailu Lyonin ja Lillen välillä. Pelissä oli sarjan kakkospaikka ylivoimaisen PSG:n takana ja suora piletti Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Kaikki valttikortit olivat vierasjoukkue Lillellä, sillä Lyon oli ennen ottelua vieraitaan kuusi pistettä jäljessä. Ja on edelleen, sillä Lyonissa päädyttiin 2-2 -pistejakoon.

Ottelun avausmaalin teki 11. minuutilla Memphis Depayn esityöstä Lillen kasvatti Martin Terrier . Hyvien tapojen mukaisesti 22-vuotias Terrier ei tuulettanut maaliaan entistä seuraansa vastaan.

Lille nousi ottelussa tasoihin 50. minuutilla, kun Loïc Remy hyödynsi Lyon-toppari Jason Denayerin kammottavan hutipotkun ja sijoitti pallon kylmästi reppuun. Tästä puolestaan kului vain reilu vartti, kunnes 20-vuotias Boubakary Soumare vei Lillen uransa ensimmäisellä pääsarjamaalilla 2-1 -johtoon.

Lyon ei luovuttanut, vaan pirteä vaihtomies Moussa Dembélé auttoi järjestelemään isännät tasoihin. Ensimmäisen yrityksen Lillen puolustaja siivosi maaliviivalta, mutta paluupallosta Leo Dubois tasoitti lukemat 2-2:een.

2-2 -tasapeli tuskin kuitenkaan Lyonille riittää, sillä Lille on saalistanut sitä kuusi pistettä enemmän, ja sen maaliero on huomattavasti parempi. Näin ollen Lille nähtäneen Mestarien liigan lohkovaiheessa historiansa kuudennen kerran, ja ensimmäisen kerran seitsemään vuoteen. Lohkostaan jatkoon se on edennyt vain kerran. Samalla Lille on saavuttamassa parhaan sarjasijoituksensa kahdeksaan vuoteen.

Lillen joukkueessa todellisen huippukauden on pelannut norsunluurannikkolaishyökkääjä Nicolás Pépé, joka on tehnyt Ligue 1:ssa 20 maalia ja syöttänyt 11. Pépén uskotaan vahvasti siirtyvän kesällä suurella siirtosummalla johonkin raskassarjalaisempaan seuraan.

Lyonilla on vielä täysi työ selviytyä sarjassa kolmanneksi. Kolmossija oikeuttaisi paikkaan Mestarien liigan karsinnoissa. Monacon vieraissa 3-2 kukistanut Saint-Étienne hönkii nimittäin niskaan vain pisteen päässä. Katastrofikauden pelannut Monaco taistelee puolestaan edelleen sarjapaikkansa puolesta.