Serie A:n sensaatiohyökkääjällä hurja kausi – oli kahden joukkueen paras maalintekijä

© Kuva: Getty Images

Genoakaan tuskin osasi odottaa, että puolalaishyökkääjä Krzysztof Piątek taistelisi tällä kaudella Serie A:n maalikuninkuudesta, kun se hankki hänet viime kesänä neljällä miljoonalla eurolla Cracoviasta.

Piątek, 23, näytti kuitenkin jo ensimmäisessä ottelussaan, mihin hänestä on. Puolalaiskärki tykitti tunnissa neljä maalia Leccen verkkoon Italian cupin kolmannella kierroksella.

Kaiken kaikkiaan Piątek teki Genoalle 21 ottelussa yhteensä 19 maalia. Tammikuussa hän siirtyi AC Milaniin, joka pulitti hänestä Genoalle 35 miljoonaa euroa.

Maalitahti on pysynyt kiitettävänä myös Milanossa. Piątek viimeisteli kauden jälkimmäisellä puoliskolla uudelle seuralleen 21 ottelussa yhteensä 11 osumaa.

Italian pääsarjassa maaleja syntyi 22, jolla irtosi maalipörssin kolmas sija. Piątekia tehokkaampia olivat vain Atalantan Duvan Zapata (23) ja Sampdorian Fabio Quagliarella (26). Kaikki kilpailut mukaan laskettuna Piątek pelasi tällä kaudella 42 ottelua ja teki 30 maalia.

Hänen maalimääränsä on hämmästyttävä siinäkin mielessä, että hän oli tällä kaudella sekä AC Milanin että Genoan paras maalintekijä – niin Serie A:ssa kuin kaikissa kilpailuissa yhteensä.

Milanin seuraavaksi paras maalintekijä kaikissa kilpailuissa oli Patrick Cutrone, joka viimeisteli tällä kaudella yhdeksän osumaa. Cutrone pelasi tällä kaudella 25 ottelua enemmän Milanissa kuin Piątek, joskin peliminuutteja nuorella hyökkääjällä oli vain vajaat 300 minuuttia enemmän kuin puolalaiskärjellä.

Serie A:ssa Piątek viimeisteli Milanille yhdeksän maalia. Italian pääsarjassa Milanin toiseksi tehokkain pelaaja oli laitahyökkääjä Suso seitsemällä osumallaan. Suso tahkosi Milanin paidassa Serie A:ssa yli 1600 minuuttia enemmän kuin Piątek.

Genoassa ero muihin pelaajiin on vielä isompi. Genoan sisäisen maalipörssin toinen sija irtosi tällä kaudella neljällä maalilla. Tuohon määrään ylsivät Christian Kouamé ja Goran Pandev. Kouamé ja Pandev tekivät kaikki maalinsa Serie A:ssa, jossa Piątek iski 13 osumaa Genoalle ennen siirtoaan.

AC Milan sijoittui Serie A:ssa viidenneksi, Genoa nousi viimeisellä kierroksella putoamisviivan yläpuolelle ja tuli sarjassa sijalle 17.