Suomalaispelaaja aikoo ampua verkot tötterölle Norjassa – kertoi ihailevansa Ilveksen pelaamista

© Kuva: Juha Tamminen

Joona Vetelin kausi norjalaisen Fredrikstadin riveissä on alkanut alkukankeuksien jälkeen sujumaan. Joukkue on palannut voittojen tielle Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Neljästä ottelusta kasassa on seitsemän pistettä.

Veteli on itse saanut kasaan yhden maalin ja maalisyötön. Kaksi viime ottelua hän on pelannut kenttäryhmityksessä vasemmalla laidalla. Harjoituskauden hän säilyi tällä kertaa terveenä, jonka hän uskoo näkyvän tuloksessa.

– Olen huippukunnossa. Vielä kun saa tehoja hieman enemmän ja voitetaan pelejä, niin luulisi tulevan kiinnostusta muiltakin seuroilta.

– Kaksi ensimmäistä peliä olivat erittäin huonoja. Nyt ollaan alettu pelaamaan omaa peliä. Se on tärkeintä, että ollaan saatu tehty maaleja tarpeeksi, Veteli kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Viime kaudella hän ampui kahdeksan maalia. Kaudella 2019 hän aikoo yltää vähintään samaan.

– Jos olen hyökkäävässä roolissa, niin vähintään sen kahdeksan haluan tehdä. Aina pitää parantaa.
Suomalainen pelaa seurassa kolmatta kauttaan. Vielä hänestä ei ole tullut norjan kielen ekspertti, mutta hän kertoo ymmärtävänsä jalkapallosanaston, mitä harjoituksissa kuulee.

– Kyllä mä nyt vähän paremmin ymmärrän jo kieltä, mutta en puhu. Toivottavasti se tarttuisi vielä lisää. Olen aina ollut vähän huono oppimaan kieliä, Veteli paljastaa.

Hän on joukkueensa ainoa suomalainen, mutta kertoo viihtyvänsä Fredrikstadissa.

-Joukkuekavereiden kanssa touhuan usein jotain. Saunon ja käyn salilla. Suomalaisten kavereiden kanssa pelaan verkossa Fifaa ja Fortnitea, laituri kertoo naureskellen.

Kemiläiselle on jäänyt aikaa seurata myös Veikkausliigaa. Hän on ollut vakuuttunut Ilveksen pelityylistä, joka on tuonut jo kuusi peliä ilman tappiota. Veteli uskoo, että putki jatkuu sunnuntaina Rovaniemen Palloseuran vieraana.
– Ilves on pelannut yllättävän hyvin. Ei heilläkään kuitenkaan niin isoja nimiä ole hirveän montaa. Jarkko Wiss on tehnyt hyvää työtä ja joukkue pelaa hyvää futista. Tuntuu siltä, että kaikki tietävät kentällä mitä tehdä.

– Ilves puolustaa erittäin hyvin. Kaikki noudattavat sitä samaa pelityyliä, kun ei ole isoja tähtiä, Veteli lisää.

Hänen mukaansa RoPS:n joukkueessa on tällä hetkellä liian vähän kokemusta, mutta muistuttaa että se ei saa olla tekosyy millekään.

– Kyllä heidän tänään pitää lähteä kolmea pistettä hakemaan. Aina pitää tavoitella voittoa, Veteli painottaa.

RoPS-Ilves pärähtää käyntiin klo 18.30.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.