Suomalaisvahti etsii uutta seuraa: ”Olen avoin kaikelle, mitä tulee vastaan”

© Kuva: Getty Images

Suomalaismaalivahti Anssi Jaakkola etsii parhaillaan uutta seuraa. Hän on edustanut kolme vuotta Englannin Mestaruussarjassa pelaavaa Readingia, joka ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että se ei tarjoa 32-vuotiaalle Jaakkolalle jatkosopimusta.

Suomen A-maajoukkueessa kolmesti esiintyneellä Jaakkolalla on kaksijakoinen sesonki takana. Hän aloitti kauden penkillä, mutta sai loukkaantumisten myötä saumansa lokakuussa ja otti ykköstorjujan paikan itselleen.

Reading antoi joulukuussa kenkää managerilleen Paul Clementille ja korvasi hänet José Gomesilla. Jaakkola sai pitää paikkansa myös valmentajanvaihdoksen jälkeen, mutta pian epäonni potki häntä päähän.

– Se tapahtui noin viikko ennen tammikuun siirtoikkunan sulkeutumista. Olin jo pelannut seitsemän tai kahdeksan peliä José Gomesin alaisuudessa ja minusta tuntui, että kehityin ja ymmärsin, miten manageri halusi meidän pelaavan, kommentoi Jaakkola Football League Worldille.

– Ottelussa Derbyä vastaan loukkasin akillesjänteeni toista kertaa. Menin kuvauttamaan sen ja siellä selvisi, että siinä on pieni repeämä, mikä tarkoitti, että joudun olemaan sivussa kuusi viikkoa.

Readingin oli reagoitava Jaakkolan loukkaantumiseen. Seura hankki Arsenalista lainalle Emiliano Martínezin, joka oli käytännössä koko loppukauden Readingin tolppien välissä.

– Seura reagoi ja hankki Emin, joka on mahtava maalivahti. Tiesin loukkaantumiseni jälkeen, että en tulisi saamaan mahdollisuutta. Ne olivat todella vaikeat ja turhauttavat pari kuukautta. Se oli minulle henkilökohtaisesti todella vaikeaa. Tiesin, etten tulisi saamaan toista mahdollisuutta.

Jaakkolan oma tulevaisuus on vielä täysin auki.

– En ole vielä päättänyt mitään, joten kaikki on auki. Muutama seura on osoittanut kiinnostusta, joten keskustelemme heidän kanssaan. Toivottavasti saamme järjestettyä jotain mahdollisimman pian.

– Jalkapallossa ei ikinä tiedä, mitä tapahtuu. Se on outo bisnes. Minulle olisi helpompaa jäädä Englantiin, koska tyttäreni koulu on täällä ja vaimoni on skotlantilainen. Se olisi helpoin vaihtoehto, mutta olen avoin kaikelle, mitä tulee vastaan.