Helsingin Jalkapalloklubi voitti Rovaniemen Palloseuran perjantaina 1-0 Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Rovaniemen keskuskentällä.

RoPS ja HJK kohtasivat ottelussa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Toni Koskela jätti RoPS:n päävalmentajan paikan ja siirtyi HJK:n käskyttäjäksi.

Poppi soi, aurinko hellii ja juhlajuoma virtaa. Enää puoli tuntia ja LÄHDETÄÄN 👊👊

RoPS - @hjkhelsinki klo 18.30 tällä Sinisten avauksella. VAMOOOS, Siniset! Tehdään tästä meidän ilta. 💙 #ROPSHJK

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #SeuraavaTähti #OnVainYksiKlubi #hjkhelsinki

Vierasjoukkue HJK otti aloitusvihellyksestä lähtien pallonhallinnan itselleen. Klubi rakenteli ensimmäisen puolittaisen tekopaikan neljännellä minuutilla. Eetu Vertainen pelasi pallon rangaistusalueelle Lassi Lappalaiselle, jonka haltuunotto kuitenkin petti. HJK haki vielä vetopaikkaa, mutta RoPS:n puolustus kesti paineen.

Lappalainen oli mukana myös HJK:n seuraavassa tilanteessa. Hän petasi tontin Kaan Kairiselle, joka laukoi suoraan syötöstä rangaistusalueen tuntumasta. RoPS-vahti Antonio Reguero venyi hienoon torjuntaan.

Isäntien ensimmäinen laukaus lähti 13. minuutilla Agnaldon jalasta. RoPS riisti pallon HJK:n puoliskolla ja pelasi pallon brassilaiturille, joka tykitti vasemmalta. HJK:n maalivahti Maksim Rudakov seurasi katseellaan, kun pallo suhahti takatolpasta ohi.

Puolen tunnin kohdalla keskikentälle syntyi pienimuotoinen torikokous, kun Riku Riski taklasi Agnaldolta jalat alta. Riski sai rikkeestään keltaisen kortin, Agnaldoa hoivattiin hetki kentän ulkopuolella.

HJK johti ensimmäisen puoliajan jälkeen maalintekoyrityksiä 4-1. Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa tauon aikana. Ivan Tarasov teki tilaa Joonas Vahteralle.

Vieraat aloittivat toisen jakson väkevästi ja saivat luotua parikin maalintekopaikkaa, mutta laukaukset kohdistuivat suoraan kohti Regueroa.

RoPS:n Eetu Muinonen toimitti jo pelivälineen verkkoon reilun tunnin kohdalla, mutta tuomaristo katsoi, että pallo oli ylittänyt päätyrajan ennen kuin Taye Taiwo keskitti sen hänelle.

Ottelun voittomaali syntyi lopulta 87. minuutilta. Harmeet Singh syötti pallon taidokkaasti RoPS:n rangaistusalueella Vahteralle, joka pelasi sen vielä takaviistoon Riskille. Klubi-hyökkääjä laukoi suoraan syötöstä takanurkkaan. 0-1.

Vertainen sai vielä lisäajalla jopa kolme paikkaa tuplata vieraiden johdon, mutta nuorukaisen maalitili säilyy yhä avaamattomana.

Veikkausliigassa pelattiin perjantaina myös kaksi muuta ottelua. Ilves voitti FC Interin vieraissa 3-2 ja Helsingin IFK voitti Vaasan Palloseuran kotikentällään 2-1.

RoPS putosi illan tulosten myötä kymmenenneksi, HJK nousi taulukossa toiseksi.