Veikkausliigassa todellinen huippukamppailu – ”Asetelmat luovat tästä tavallisesta ottelusta ison”

© Kuva: Juha Tamminen

Kausi 2019 on saanut Veikkausliigassa viihdyttävän alun. Yksi varmasti mielenkiintoa lisänneistä tekijöistä on se, että kestomenestyjä HJK ei ole marssinut voitosta voittoon. Perjantaina hallitseva Suomen mestari lähtee Ilves-otteluun peräti neljän voitottoman ottelun putkessa.

Alla on murskatappio FC Interille lukemin 1-4, joten edessä on kasvojenpesun paikka. Tehtävä ei ole kuitenkaan helpoimmasta päästä, sillä tamperelaiset eivät ole päästäneet kevään peleissä maaliakaan.

Veikkausliiga-legenda Mika Nurmela odottaa innoissaan perjantai-illan ottelua.

– Asetelmat luovat tästä tavallisesta ottelusta ison. Hyvä peli luvassa. En usko, että HJK haluaa lähteä esimerkiksi sarjan puolivälin jälkeen hirveästä takaa-ajoasemasta muihin kärkiseuroihin nähden. He eivät voi olla kovin tyytyväisiä omaan peliinsä, kommentoi Nurmela SuomiFutis-sivustolle.

– Näin sen HIFK-pelin HJK:lta, joka ei ollut kovin hyvä. Uskon, että joukkue hakee nyt oikeaa ilmettä tekemiseensä kotiyleisön edessä. Vielä palaset eivät ole loksahtaneet kohdalleen, Nurmela pohtii.

Ilveksen vahva alkukausi ei ole yllättänyt Nurmelaa.

– Ilves ei yllätä enää koskaan. Siellä tehdään Jarkko Wissin johdolla hyvää työtä päivästä toiseen. Joka vuosi seura tappelee Eurocup-sijoista. Joukkuepelaamisen täytyy olla kunnossa, jos on ollut päästämättä maaliakaan koko alkukauden.

– He varmasti ajattelevat, että ”tätä jatketaan”, ja keskittyvät vain niiden pienten asioiden parantamiseen.

HJK-leirissä moni pelaaja on saanut kritiikkiä alkukauden otteistaan. Muun muassa nuorisokaartin Sebastian Dahlström, Lassi Lappalainen ja Eetu Vertainen.

Kaikki kolme ovat saaneet mukavasti peliaikaa, mutta hyökkäyspäässä Vertainen ja Lappalainen ovat jääneet ilman tehoja. Dahlströmin pelaaminen ei ole puolestaan ollut niin dynaamista kuin viime kaudella.

Nurmela ei halua pistää Klubin korpivaellusta pelkästään nuorten pelaajien piikkiin.

– Vertainen pelaa vasta toista kauttaan kuitenkin liigassa. HJK on jonkin verran vielä etsinyt sitä kokoonpanoaan. Lappalaisella on ollut vähän huono tuuriakin tehojen kanssa. He eivät ole päässeet käyttämään hyökkäyksessä ihan kaikkia vahvuuksiaan.

– Ovathan he kaikki hyviä pelaajia, mutta kun pelaat HJK:ssa, paineet ovat kovat. Nuorilla taso vielä vähän vaihtelee, ja mielestäni kokeneiden ja ulkomaalaisten pitäisi olla niitä pelaajia, jotka onnistuvat pelistä toiseen, Nurmela toteaa.

Hänen mukaansa asiassa on myös valoisa puoli.

– Tämä on henkisesti hyvä paikka kehittyä. Tässä pitää löytää nyt keinot päästä tilanteen yli, A-maajoukkueen valmentaja painottaa.

Palattaessa illan Ilves-kamppailun spekulointeihin, Nurmela heittää villin lausahduksen.

– Kaikki on mahdollista. Moni odottaa ottelusta vähämaalista, mutta mistä sitä tietää, vaikka HJK iskisi nyt sitten viisi maalia Mika Hilanderin taakse.

HJK:n ja Ilveksen välinen huippukamppailu käynnistyy klo 18.30.

Jesse Happonen