Argentiina murskasi keskiviikkona dramaattisesti Skotlannin unelman jatkopaikasta ja piti omansa elossa, kun se nousi lisäajan rangaistuspotkulla 3-3-tasapeliin naisten MM-kisoissa.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin 20 minuuttia, kun Skotlanti siirtyi Erin Cuthbertin osumalla jo kolmen maalin johtoon. Joukkueen aiemmista maaleista vastasivat Kim Little ja Jenny Beattie.

Milagros Menendez kavensi 74. minuutilla sijoituksella takakulmaan. Viitisen minuuttia myöhemmin Florencia Bonsegundon laukaus painui yläriman ja maalivahti Lee Alexanderin näppien kautta verkkoon.

Skotlannin jatkohaaveet valahtivat lisäajalla viemäristä alas. Argentiinalle tuomittiin pitkän videotarkistuksen jälkeen rangaistuspotku Sophie Howardin rikottua Aldana Comettia.

Alexander torjui Bonsegundon ponnettoman kudin, mutta videotarkistuksesta selvisi, että Alexanderin molemmat jalat olivat maaliviivan etupuolella laukauksen lähtiessä liikkeelle, joten pilkku uusittiin. Toisella yrityksellä Bonsegundo onnistui.

Tuloksen myötä Skotlanti jäi alkulohko D:ssä viimeiseksi. Argentiina voi vielä selvitä jatkoon neljän parhaan lohkokolmosen joukossa, jos Uusi-Seelanti ja Kamerun sekä Thaimaa ja Chile pelaavat tänään, torstaina, tasan.

Skotlannin päävalmentaja Shelley Kerr moitti tuomaritoimintaa ottelun jälkeen BBC:n haastattelussa.

– Olen pettynyt pelaajien ja kannattajien puolesta, mutta tuomaritoiminta oli todella, todella kehnoa.

– Osa päätöksistä oli vähintään tyrmistyttäviä.

– Pallo oli kentällä, me yritimme tehdä vaihdon, ja se oli kerrassaan farssi.

Kerr viittasi välikohtaukseen, jossa tuomari Hyang-ok Ri antoi Argentiinan laittaa pallon peliin vapaapotkusta, vaikka Skotlannin Fiona Brown oli vasta tulossa vaihdosta sisään.