Ballon d’Oritta jääminen kirvelee edelleen – ”Urani suurin epäoikeudenmukaisuus”

© Kuva: Getty Images

Kuten hyvin tiedetään, katkaisi Luka Modric edellisessä Ballon d’Or -gaalassa Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kymmenen vuotta jatkuneen valtakauden. Messi ja Ronaldo ovat olleet sukupolvensa suvereenia hallitsijoita, ja epäilemättä myös yksiä joko jalkapallohistorian parhaista pelaajista. Silti kymmenen vuoden dominanssi Ballon d’Or -valinnoissa on todella vahva kannanotto kaksikon ylivoiman puolesta.

Yksi pelaaja, joka olisi voinut jo aiemmin dominanssin katkaista, on Franck Ribéry. Ranskalainen sijoittui vuonna 2013 äänestyksessä kolmanneksi, mutta olisi omasta mielestään ansainnut tuolloin voiton.

– Se, etten voittanut Ballon d’Oria vuonna 2013, ei ollut pelkkä pettymys, vaan urani suurin epäoikeudenmukaisuus. Se ei ollut sitä vain minulle, vaan monille ihmisille, Bayern Münchenin jättävä Ribéry kommentoi L’Équipelle.

– Minä olin paras, mutta jäin äänestyksessä kolmanneksi. Minulla ei ollut mitään syytä olla sinä vuonna kateellinen Messille tai Ronaldolle. Sanon sen kaikella mahdollisella nöyryydellä, sillä se on totta.

Ribéryn Bayern voitti kaudella 2012-2013 triplamestaruuden, ja Ribéry oli joukkueen ehdottomia johtotähtiä. Ballon d’Or -äänestyksessä hän sai 23,36 % äänistä, kun Messin saalis oli 24,72 % ja pystin voittaneen Cristiano Ronaldon 27,99 %.

Sekä Real Madrid että Barcelona putosivat kyseisellä kaudella Mestarien liigan välierissä. Ronaldo voitti silti Mestarien liigan maalikuninkuuden.  Laitahyökkääjä Franck Ribéry teki kauden aikana kaikissa kilpailuissa pelaamissaan 42 ottelussa 11 maalia ja antoi 23 maalisyöttöä. Mestarien liigan 12 ottelussa Ribéryn saldo oli yksi maali ja viisi maalisyöttöä.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.