Cristiano Ronaldon vastaus Ballon d’Or-uteluihin: ”Mitä muuta voisin tehdä? En ole ikinä pelannut huonosti”

© Kuva: Getty Images

Portugali ei ollut voittanut aikuisten tasolla ainuttakaan arvoturnausta ennen vuotta 2016. Tuolloin maa juhli euroopanmestaruutta, ja sunnuntaina ansioluetteloon kirjattiin toinenkin mestaruus, kun Portugali valloitti historian ensimmäisen UEFA Nations Leaguen (lue loppuottelusta lisää täältä).

Molemmissa turnauksissa Portugalin kapteenina on toiminut Cristiano Ronaldo, josta tehtiin maajoukkueen kippari jo vuonna 2008. Finaalissa Ronaldo ei maalinteossa onnistunut, mutta Portugalin loppuottelupaikassa hänellä oli suuri merkitys, sillä Juventuksen supertähti teki hattutempun, kun Portugali kukisti Sveitsin 3-1.

Kovinkaan monet eivät pidä Ronaldoa suursuosikkina seuraavan Ballon d’Orin pokkaajaksi, mutta 34-vuotias Ronaldo ei laske itseään vielä spekulaatioista ulos. Viisi Ballon d’Oria aiemmin voittanut maalitykki muistutti, ettei tämäkään kausi ole ollut hänen osaltaan lainkaan hassumpi.

– Olen voittanut kolme kilpailua (toim. huom. Nations League, Serie A ja Italian Supercup) ja pelannut hyvin, kuten aina. Koko urani aikana ei ole ollut ainuttakaan ajanjaksoa, jolloin olisin pelannut huonosti, eikä tämäkään vuosi ole ollut erilainen, Ronaldo totesi Cadena SER:in El Largueron haastattelussa.

– 16 vuoden ajan numerot puhuvat puolestaan. Mitä muuta voisin vielä tehdä?

– Ansaitsenko Ballon d’Orin? En tiedä. Jätän sen teille, sillä te arvioitte onnistumistani. En arvostele itse itseäni, Ronaldo jatkoi.

Pitkään Real Madridissa pelannut Ronaldo on ylpeä Portugalin tuoreesta menestysjaksosta.

– Aina ei voi voittaa, mutta on totta, että Portugalin maajoukkueella on ollut todella hyvä vaihe. Voitimme EM-kultaa 2016 ja nyt voitimme Nations Leaguen. Maajoukkue nauttii tästä hetkestä, ja tietysti myös minä. Maajoukkueessa pelaaminen, nauttiminen ja mestaruuksien voittaminen on todella tärkeää.

– Katsomon tuki oli uskomatonta. Ei vain minulle, vaan kaikille pelikavereilleni. Yleisö auttoi meitä voittamaan tittelin. En tarvinnut sitä oman kunnianhimoni tähden, sillä tunnen oloni hyväksi. Yritän auttaa nuorempia ja he yrittävät auttaa minua. Yhteytemme on täydellinen, Ronaldo myhäili.

Cristiano Ronaldo piti omaehtoisesti taukoa maajoukkueesta syksyn Nations Leaguen lohkovaiheen otteluissa, mutta oli siis tehokas lopputurnauksen välieräottelussa. Serie A:n maalipörssissä hän sijoittui ensimmäisellä Italian kaudellaan kolmanneksi tehtyään 21 maalia.

Lähde: Mundo Deportivo


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.