Dundee FC:n entinen apuvalmentaja Graham Gartland ei ole yllättynyt, että Glen Kamara loistaa tätä nykyä Skotlannin suurseura Rangersin ja Suomen A-maajoukkueen keskikentällä.

Kamara, 23, siirtyi Dundee FC:hen kesällä 2017 jätettyään Arsenalin organisaation. Gartlandin mukaan hänellä ja Dundeen entisellä managerilla Neil McCannilla meni vain kymmenen minuuttia tajuta, kuinka potentiaalinen pelaaja on kyseessä.

– Minulta meni noin kymmenen minuuttia tajuta, kuinka hyvä hänestä voi tulla, kun näimme Glenin ensimmäistä kertaa, kommentoi Gartland Scottish Sunille.

– Me tiesimme, että hänen pitää tehdä hieman töitä kehittyäkseen, mutta sen jälkeen hänen oli vain pelattava yltääkseen täyteen potentiaaliinsa.

– Se tapa, jolla yritimme pelata Dundeessa antoi hänelle mahdollisuuden loistaa.

Kamara pelasi Dundee FC:ssä 1,5 kauden aikana 64 ottelua ja nousi Skotlannin pääsarjan kuumimpien pelaajien joukkoon.

[readmore from=Kamara-Glen]

Rangers tiedotti viime tammikuussa, että se on tehnyt Kamaran kanssa esisopimuksen, joka astuu voimaan kesällä hänen ja Dundeen diilin päättyessä. Siirto toteutettiin kuitenkin jo tammikuussa. Rangers maksoi Kamarasta Dundeelle 50 000 puntaa (noin 57 000 euroa) ja hankki hänet heti riveihinsä.

Kamara sopeutui uusiin ympyröihin nopeasti ja otti paikkansa Rangersin keskikentältä. Tällä kaudella pelejä kertyi Rangersin paidassa 16 kappaletta.

– Olin tyytyväinen, kun näin hänen saavan siirtonsa Rangersiin, ja hän on ollut todella vakuuttava siellä.

– Me pystyimme auttamaan Gleniä nousemaan Suomen A-maajoukkuepelaajaksi ja voimme olla ylpeitä siitä.

– Meistä tuntui kauden alussa, että hän tulee siirtymään eteenpäin ja niin hän tekikin, mutta olen todella tyytyväinen, kun näen, että hän pärjää niin hyvin.

Kamara sai A-maajoukkuedebyyttinsä marraskuussa 2017 edustettuaan Dundee FC:tä muutaman kuukauden. Nyt hänellä on A-maajoukkueessa tilillään 11 ottelua ja yksi maali. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva valitsi Kamaran mukaan EM-karsintaryhmäänsä, joka kohtaa tässä kuussa Bosnia-Hertsegovinan ja Liechtensteinin.