HJK:n palikat vielä avoinna – ”Katsotaan, mikä roolini tulee olemaan”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK vaihtoi toukokuussa valmentajaa. Kahdeksan voitottoman ottelun putki sai riittää Klubin seurajohdolle, ja Mika Lehkosuo sai väistyä Toni Koskelan tieltä (lue lisää).

Lehkosuon lähdön myötä myös apuvalmentaja Jani Sarajärvi jätti paikkansa. Tällä hetkellä Koskelan apuluotseina toimivat Klubi 04:ssä eli joukkueen reservijoukkueetta valmentajat Mikko Mannila ja Mika Väyrynen.

Boris Wistuba on toiminut tänä vuonna HJK:n huoltajana. Hän ei ole kuitenkaan pelkkä vesipullomies – Wistuballa on Uefan A-valmentajalisenssi ja pitkä kokemus valmennushommista.

Wistuba on toiminut HJK:ssa huoltajan lisäksi myös roolissa, jossa keskustelee esimerkiksi taktisista asioista joukkueen ulkomaalaispelaajien kanssa. Nyt kun Koskela on valmentaja, Wistuban tarkka toimenkuva on yhä auki. Asiasta aiotaan kuitenkin pian keskustella.

– Katsotaan, mikä roolini tulee olemaan tulevaisuudessa. Kun Tonikin saa oman suunnitelmansa rakennettua, niin eiköhän me tässä parin viikon sisään istuta alas ja käydä se läpi. Edelleen jatkan huoltajana, mutta haluaako hän käyttää minua kenties muihin asioihin tai ei, Wistuba selitti Suplan Veikkausliiga ja Naisten -Liiga -podcastissa.

– Se on minulle sillä tavalla se ja sama. Nautin arjesta ja olen mielelläni mukana jos kysytään mielipiteitä, ja heitän totta kai näkemyksiä, ellei minulle sanota, että ole hiljaa. Ei ole tähän asti sanottu. Tuon niitä asioita Tonille, jotka koen, että pitää hänelle tuoda. Jos tiedän, että jotain tapahtuu tai jollain pelaajalla on joku juttu, niin totta kai ne pitää tuoda.

Wistuballa on huoltajana tämän kauden kattava sopimus HJK:n kanssa. Hän on kuitenkin sanonut jo toimitusjohtaja Aki Riihilahdelle, että on viihtynyt todella hyvin ja jatkaisi mielellään pestissä tulevaisuudessakin.

– Loistava työnantaja, ja kyllä sinne on kiva tulla joka aamu katsomaan tauluja, joissa on historiaa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!