Hollanti Nations Leaguen finaaliin hekumallisella jatkoaikavoitolla – Englanti turmeli pelinsä kammottavilla virheillä

© Kuva: Getty Images

Hollanti on edennyt toisena maana ensimmäisen Nations Leaguen lopputurnauksen finaaliin. Oranje nujersi torstaina välierissä jatkoajan jälkeen 3-1-numeroin Englannin.

Englannin unelma loppuottelusta kaatui henkilökohtaisiin virheisiin. Molemmat jatkoajan ratkaisumaalit syntyivät joukkueen omista virheistä.

Hollanti taas saa loppuottelussa vastaansa Portugalin.

Englanti avasi ensimmäisellä puoliskolla maalitilinsä rangaistuspotkusta. Pilkun hankki Marcus Rashford, jota Matthijs de Ligt joutui rikkomaan.

Rashford sijoitti varmasti oikeaan alanurkkaan ja Englanti siirtyi johtoon.

Hollanti joutui maalin jälkeen pitkäksi aikaa takaa-ajajaksi. Tasoitus syntyi ennen viimeistä varttia 73. minuutilla erikoistilanteesta. Memphis Depay keskitti kulmasta etutolpalle, josta de Ligt puski vastustamattomasti pallon verkkoon.

Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Englanti palasi johtoon, ainakin hetkeksi. Ross Barkley antoi tarkan pystysyötön ja Jesse Lingard murtautui keskeltä viimeistelemään. Maali kuitenkin hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen, sillä Lingard oli paitsiossa.

Hetken kuluttua toisessa päässä mentiin jälleen videota tarkastamaan, kun Hollanti vaati rangaistuspotkua Ben Chilwellin käsivirheestä. VAR:ista selvisi, että pallo osui Englannin laitapuolustajaa vain selkään.

Jatkoajalla Englanti sähläsi pahemman kerran ja Hollanti kiitti. John Stones munasi omalla puolustusalueella hautoen palloa liian pitkään. Seurauksena puolustaja menetti sen Depaylle. Jordan Pickford torjui laiturin laukauksen, mutta pallok kimposi pelastustöihin syöksyneestä Kyle Walkerista omaan maaliin.

Loppuratkaisu saatiin jatkoajan jälkimmäisellä vartilla, kun Englanti muni taas. Sivurajaheiton jälkeen Barkleyn pudotus epäonnistui pahasti ja Depay pääsi petaamaan Quincy Promesille tyhjän maalin tällätä lopullinen sinetti.

Näin Hollanti eteni 3-1-voitoin finaaliin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.