Huippukuntoinen Cristiano Ronaldo kehuu Portugalin finaalivastustajaa: ”Hollanti on loistava joukkue”

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo oli Portugalin suuri sankari, kun joukkue selvitti keskiviikkona tiensä Nations Leaguen lopputurnauksen finaaliin.

Juventuksen tähtihyökkääjä Ronaldo, 34, iski Portugalin jokaisen maalin 3-1-voitossa Sveitsiä vastaan. Nyt hänen saldonsa A-maajoukkuetasolla on 157 pelattua ottelua ja 88 tehtyä maalia.

Ronaldo piti taukoa maajoukkuepeleistä viime kesän MM-kisojen jälkeen. Hän jätti kokonaan väliin Nations Leaguen lohkovaiheen ja kaksi ystävyysottelua ja palasi Portugalin paitaan vasta maaliskuussa ensimmäisiin EM-karsintaotteluihin.

Portugalilaistähti kertoi Euroopan jalkapalloliiton sivuilla, että nauttii yhä suuresti maajoukkueen edustamisesta.

– Minulle on aina kunnia palata maajoukkueeseen. Tämä on minun maani, ja tämän paidan pukeminen on suuri kunnia. Tietysti se, että saa olla osa tätä kilpailua (Nations Leaguea) on vielä erityisempää, ja maalien tekeminen siinä on kirsikka kakun päälle.

Ronaldon otteista ei voisi kuvitella, että hän täytti helmikuussa jo 34 vuotta. Hän on erinomaisessa fyysisessä kunnossa, mutta Ronaldo korosti myös lajin henkistä puolta.

– Kyse on valmistautumisesta – minun ahkeruudestani. Minulla on yhä hyvä olo, vaikka olen 34-vuotias. Tärkein on pään sisällä, pitää olla motivoitunut ja onnellinen, ja minun on seurattava polkuani pelaajani, koska minusta minulla on vieläkin paljon annettavaa ja tunnen olevani erittäin hyvässä kunnossa.

Tänään, sunnuntaina, Portugali kohtaa Nations Leaguen loppuottelussa Hollannin, joka kaatoi torstaina Englannin 3-1. Ronaldo tietää, että Portugalia odottaa laadukas vastustaja.

– Hollanti on loistava joukkue. He ovat pelanneet varsin hyvin. Olen seurannut heidän viimeisiä otteluita. Heillä on loistava joukkue ja mahtavia pelaajia, nuoria ja kokeneempia pelaajia, mikä tekee heidän joukkueestaan vielä vahvemman. Me tiedämme, että he ovat varsin hankala vastustaja, mutta uskon, että Portugalille ja Hollannille finaalit ovat yksinkertaisesti sellaisia.