Valmentajakaruselli pyörähti sunnuntaina oikein kunnon kierroksen, kun Chelsean Eurooppa-liigan voittoon luotsannut Maurizio Sarri siirtyi Juventukseen kolmen vuoden sopimuksella. 60-vuotiaalle italialaiselle Eurooppa-liigan voitto oli valmentajauran ensimmäinen titteli, mutta Serie A:ta kuluvan vuosikymmenen mielin määrin hallinneessa Juventuksessa rahkeita on varmasti reippaaseen lisämenestykseenkin.

Internetin vääräleuat ovat ottaneet välittömästi Sarrin nimityksestä ilon irti. Erityisen huomion on saanut valmentajan tunnettu tapa polttaa paljon tupakkaa, ja humoristit arvelevat tämän näkyvän jatkossa myös Juventuksen logossa.

FootballJOE

@FootballJOE
OFFICIAL: Maurizio Sarri has been appointed as the new Juventus manager

Eräät muistuttavat myös kevään erikoisesta episodista, kun maalivahti Kepa Arrizabalaga kieltäytyi tulemasta Sarrin määräyksen vastaisesti vaihtoon ja sai valmentajan polttamaan päreensä. Erikoisella näytelmällä arveltiin heti tuoreeltaan olevan vaikutusta Sarrin auktoriteettiin Chelseassa.

Absolute Chelsea

@AbsoluteChelsea
📢 ANNOUNCMENT:

Kepa Arrizabalaga will take over all first-team duties from Maurizio Sarri until a replacement is found.

#CFC 🔵

Jokaisella valmentajalla on omat suosikkipelaajansa, ja joskus nämä seuraavat esimiestään uusiin seuroihin. Chelseassa kiirettä uskotaan tulevan Jorginholle, joka on ollut Sarrin ehdoton luottomies kahdessa seurassa, eikä ole sanottua, että uudelta Chelsea-luotsilta vastaavaa luottamusta löytyisi.