Hurja huhu: Maalivahtilegenda Buffonia houkutellaan Englannin Mestaruussarjaan

© Kuva: Getty Images

Italialainen maalivahtilegenda Gianluigi Buffon uhkuu pelihaluja vielä 41-vuotiaanakin. Buffon jäi kuitenkin ilman jatkosopimusta Paris Saint-Germainissa, ja on nyt vapaa mies vaihtamaan uuteen seuraan.

Nyt Buffonin siirtohuhuihin on tullut yllättävä uusi nimi, sillä italialaislehdistö on ehdottanut Valioliigaan noususta kamppailevan Leedsin olevan ”Gigin” kintereillä. Mestaruussarjassa jatkavaa Leedsiä valmentaa toinen legenda, Marcelo ”Loco” Bielsa.

Alun perin Corriere della Serasta lähtöisin olevaa huhua ei kuitenkaan pidetä kovin todennäköisenä toteutua. Tarjouksia Buffon on saanut lisäksi muun muassa portugalilaisesta Portosta. Tämän on vahvistanutkin maalivahdin agentti.

Mestarien liigassakin pelaavaa Portoa pidetään yleisesti suosikkina Buffonin värvääjäksi. Portossa hän seuraisi toista legendaa ja hyvää ystäväänsä, sydänkohtauksen takia uransa ennenaikaisesti lopettavaa Iker Casillasia.

Lisäksi Buffonia kerrotaan tavoittelevan Brescian, Atalantan ja miehen kasvattajaseuran Parman. Hieman yllättävämpänä joukkueena huhuissa mainitaan myös brasilialainen Fluminense.

Buffon siirtyi PSG:hen vuosi sitten 17 Juventuksessa pelaamansa vuoden jälkeen. Pariisita lähdöstään hän tiedotti aiemmin kesäkuussa.

– Ernest Hemingway kirjoitti kerran, että maailmassa on olemassa vain kaksi paikkaa, joissa ihminen voi elää onnellisesti: kotona ja Pariisissa. Tästä päivästä lähtien tämä pätee myös minuun. Jollain tapaa Pariisi tulee olemaan aina kotini, Buffon totesi tuolloin.

Lähteet: Football-Italia ja Daily Mail