Huuhkajien maalivahti paljasti vaihtavansa seuraa kesällä – tarjolla ollut eksoottisia sopimustarjouksia: ”Niihin ei kannata tarttua”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Huuhkajien maalivahtikolmikon iäkkäin torjuja Anssi Jaakkola pelasi tällä kaudella 15 sarjaottelua Readingin riveissä Englannin Mestaruussarjassa. Maalivahdille jäi kaudesta kaksijakoiset mietteet.

– Oli aika vaihteleva kausi. Aloitin kauden loukkaantuneena ja sen jälkeen olin periaatteessa kolmosvaihtoehto. Muutama kuukausi myöhemmin löysin itseni lokakuussa tolppien välistä. Siinä oli sitten vähän parempaa onnea. Muilla veskoilla oli loukkaantumisongelmia ja pääsin pelaamaan. Pelasin hyvin ja sain pitää paikkani seuraavat 15 ottelua, Jaakkola kertaa SuomiFutis-sivustolle.

Sitten Readingin päävalmentaja vaihtui.

– Se oli joulun aikoihin. Pelasin hänen alaisuudessaan muutaman ottelun, mutta sitten tuli toinen loukkaantuminen tammikuun loppuun. He reagoivat siihen ottamalla toisen maalivahdin lainalle. Hän pelasi sitten koko loppukauden. Hän pelasi hyvin ja kun tulin loukkaantumisen jäljiltä takaisin, niin ei siinä voinut paljoa valmentajan oveen koputella, 32-vuotias kassari toteaa.

– Aika vaihtelevat fiilikset jäi kaudesta. Joukkueelle kausi oli vaikea ja sarjapaikka varmistui vasta aika lopussa, Jaakkola jatkaa.

Seura vaihtuu kesällä

Jaakkola kertoo vaihtavansa seuraa kesän aikana.

– Olen lähtemässä varmuudella pois. Sopimus loppui, joten turha tässä iässä sinne jäädä, kun ei ole valmentajan ykkösvaihtoehto.

– Parempi, että etsin paremman vaihtoehdon, enkä jää penkkiä kuluttamaan.

Jaakkolalle on tullut sopimustarjouksia, mutta hän odottelee vielä sopivaa vaihtoehtoa.

– Ei voi sanoa, että vaihtoehtoja liikaa olisi. Muutamien seurojen kanssa käydään keskusteluja. Toivotaan, että tulee vielä muutama vaihtoehto vielä lisää. Aika rauhassa tässä kuitenkin ollaan.

– Englannista on muutama jengi ja sitten eksoottisemmat tarjoukset Azerbaidzhanista ja Iranista, mutta ne eivät ole sellaisia, mihin kannattaisi tarttua.

Konkarivahti on torjunut uransa aikana muun muassa Etelä-Afrikassa, joten eksoottiset pelipaikat eivät tulisi uutena haasteena.

– Joo ei se siinä mielessä olisi. Nyt olen kuitenkin siinä vaiheessa uraa, että pitää olla tarkkana seuravalinnan suhteen. Minulla on myös kaksi lasta kotona, jotka vaikuttavat päätökseen. Pitää rauhassa puntaroida.

– Englanti on ykkösvaihtoehto ihan sen takia, että vaimo on Skotlannista ja lapset käyvät koulua Englannissa, mutta ei ikinä tiedä. Tarjouksia voi tulla mistä vaan. Ei mulla ole mitään sitä vastaan, jos maa ja valuutta vaihtuu, Jaakkola sanoo.

Hän yrittää saada sopimuksen mahdollisimman kovasta sarjasta.

– Pelivuosia ei ole enää niin paljoa jäljellä, että kannattaisi liian alas hypätä. Pitää puntaroida tarkkaan. Peliaika on merkittävä tekijä. Se on se ykkösjuttu tällä hetkellä.

Jaakkola istuu lauantaina todennäköisesti vaihtopenkillä, kun Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Bosnia-Hertzegovinan. Hän luottaa omiin joukkoihinsa 100-prosenttisesti hankalan haasteen edessä.

– On luottavainen fiilis. En ole hirveästi heitä nähnyt. Heidän Kreikka-peliä katsoimme viimeksi hotellilla. Hyvä ja vaarallinen jengi, joka ei ole suuremmalle yleisölle niin tunnettu. Kun katsoo heidän pelaajalistaansa, niin siellä on maailmanluokan pelaajia. Kovan päivätyön saamme tehdä kolmen pisteen eteen, Jaakkola summaa.

Näet Huuhkajien kaikki EM-karsintaottelut suomeksi selostettuna Viasatilta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreesta. Lauantain ottelu alkaa klo 19.00.

Jesse Happonen

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS