UEFA Nations Leaguen lopputurnaus käynnistyy keskiviikkona Sveitsin ja Portugalin välisellä ottelulla. Mukana Uefan uuden kilpailun lopputurnauksessa on neljä joukkuetta, jotka kaikki voittivat oman A-divisioonan eli kilpailun ylimmän divisioonatason lohkonsa.

Lopputurnauksen voittaja kruunataan historian ensimmäiseksi Nations Leaguen voittajaksi. Sveitsin ja Portugalin lisäksi tittelistä taistelevat Englanti ja Hollanti.

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv kallistuu hitusen Sveitsin suuntaan, kun ennakkosuosikki keskiviikon välieräotteluun täytyy nimetä.

– Jos veikkaisin, niin sanoisin Sveitsi. Ehkä se on sellainen tunne mitä minulla on.

– Totta kai, jos Cristiano Ronaldolla on hyvä päivä, mikä hänellä yleensä on, niin mitä tahansa voi tapahtua. Joukkueena sanoisin, että Sveitsi on ehkä pikkuisen kovempi, Sparv pohti Suplan Week of Football -podcastissa.

– Jos muistan oikein, niin Sveitsillä on aina ollut hyviä nuoria pelaajia ja nuorisomaajoukkueita. Siellä on varmaan jatkuvasti tullut hyviä jätkiä A-maajoukkueeseen.

Portugali-Sveitsi näkyy Mikko Innasen selostamana keskiviikkona 5.6. klo 21.30 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplaysta.