Huuhkajien puolustajan hauska moka debyytissä nousi somehitiksi: ”Itteekin rupes vähän naurattaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien laitapuolustaja Juha Pirinen jätti viime talvena Helsingin Jalkapalloklubin ja suuntasi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille.

Pirinen, 27, liittyi Norjan pääsarjaseura Tromsøön, jonka kanssa hän teki kaksivuotisen sopimuksen.

Ensimmäinen kausi ulkomailla on sujunut kaksijakoisesti. Piriselle on tullut onnistumisia henkilökohtaisella tasolla, mutta joukkueen otteissa on vielä petrattavaa.

Pirinen on pelannut kauden jokaisessa ottelussa täydet minuutit, ja toukokuun puolivälissä hän avasi maalitilinsäkin Norjassa. Tromsø on kuitenkin kymmenen pelin jälkeen Eliteserienissä vihoviimeisenä.

Suomen maajoukkuepuolustaja esittäytyi norjalaisyleisölle maaliskuun lopussa debyytissään ikimuistoisella tavalla. Pirisen epäonnistuneesta sivurajaheitosta tuli somehitti, ja hän jakoi sen itsekin omalla tilillään.

– Siinähän kävi sillain, että ennen peliä, kun lämmiteltiin, niin oli hieno keli ja olin sillain, että ”oi että, on kiva alottaa kausi”, kommentoi Pirinen SuomiFutiksen Instagramissa.

– Ei siinä mitään. Tultiin tunneliin, niin katoin, että jaaha, siellä on kymmenen senttiä lunta kentällä ja lunta vaan tulee. Aattelin, että ”ei helvetti ei tästä tuu yhtään mitään”, pitäis lähteä pelaa hankifutista.

Tromsøn päävalmentaja, suomalainen Simo Valakari yritti saada ottelua keskeytetyksi lumisateen takia, ja joukkueet menivät 25 minuutiksi pukukoppiin. Palattuaan kentälle Pirinen yritti heittää nopeaa sivurajaheittoa.

– Oli pikkusen kätöset märkänä. Yritin heittää nopean rajaheiton ja siitä se luiskahti vähän. Itteekin rupes vähän naurattaa. Se oli ihan hauska repaisu. Tykkään itseironiasta, niin oli pakko jakaa se omalla tilillä myöskin.

Pirisen avausmaali syntyi viime kuussa Bodø/Glimtin verkkoon, ja siitäkin on olemassa hauska tarina. Tromsøn konkaripelaaja Morten Gamst Pedersen yllätti Pirisen täysin ja töytäisi hänet leikkimielisesti kumoon joukkueen tuulettaessa suomalaisen osumaa.

– Pitäis varmaan sitä Mortenilta kysyä. Vanha Valioliiga-jyrä, pelas kymmenen vuotta Blackburnissa. Varmaan ne on tuulettanu siihen aikaan sillä tavalla. Suoraan tuli pommi vasemmalta. En mä edes huomannu, kun se tuli sieltä ja taklas kylkeen.

– Aikamoinen, mutta ei se mitään. En mä sitä jäänyt hirveesti murehtimaan maalin jälkeen.

Pirisen harmiksi hänen henkilökohtainen tuuletuksensa ei päässyt lähetykseen mukaan, mutta onneksi Tromsøn sometililtä löytyy esimerkkisuoritus.

– Se on sellanen jenkkiräppäri, joka sitä tekee. Ajattelin vaan, että täytyy tehä jotain vähän erikoisempaa. Aattelin, että vedetään huumorilla sekin.

– Ja harmitti itse asiassa, kun mä tein sen maalin, niin sit Simoa kuvattiin just silloin, kun mä tein sen tuuletuksen. Täytyy antaa ohjaajalle kyllä pikkusen (palautetta) huonosta ammattitaidosta, taikka sitten oli vähän huono ajoitus multa. En tiiä, kumman vika oli.

SuomiFutis-sivuston IGTV:stä löydät Pirisen haastattelun kokonaisuudessaan ja paljon muidenkin Huuhkajien kommentteja. Ota siis SuomiFutis-sivuston Instagram seurantaan TÄÄLTÄ.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!