Suomen A-maajoukkueen maalivahtiosasto on vähintäänkin kunnossa, kun rosterista löytyy Lukas Hradeckyn, Jesse Jorosen ja Anssi Jaakkolan tasoiset pallontorjujat.

Kolmikossa vallitsee hyvä harmonia ja roolitus on selvillä. Kolmosvahdin paikkaa lähtökohtaisesti pitävä Anssi Jaakkola on täysin sinut roolinsa kanssa. Hänen mukaansa nokkimisjärjestys on selvä.

– Totta kai sitä haluaa olla ykkönen ja pelata maajoukkueessa. Pitää olla kuitenkin realisti. Tällä hetkellä ei ole mahdollista ohittaa Lukea. Hän pelaa niin hyvin sekä seurajoukkueessa että maajoukkueessa, ja hän pelaa niin paljon kovemmassa sarjassa.

– Jesse on myös pelannut viime vuodet niin helkutin hyvin ja voittanut Tanskan mestaruuden. Kyllä se hierarkia meidän välillä on tällä hetkellä aika selkeä. Luke on ykkönen, Jesse kakkonen ja mä kolmonen. Yritän potkia jätkiä parhaani mukaan. Tiedän vastuuni ja asemani ja olen valmis, jos jotain tapahtuu. Täysillä tässä treenataan. Tiedostan myös sen, että ei tässä voi laakereilla levätä, Jaakkola toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Hän iloitsee mahtavasta joukkuehengestä ja rennosta ilmapiiristä, jonka päävalmentaja Markku Kanerva on luonut yhdessä pelaajien ja taustatiiminsä kanssa.

– Ei ole varmaan missään joukkueessa ollut yhtä hyvä ryhmähenki, kun treenaataan. Luke ja Jesse ovat loistavia jätkiä. Teemme yhdessä kovasti töitä hyvässä hengessä ja läppä lentää.

– Meillä on sopivan rento ilmapiiri. Tosi kiva fiilis treeneissä ja silloin kun hommat pitää hoitaa, niin hoidamme ne tosissaan, Jaakkola kertoo.

Maajoukkueen mukana mahdolliset seurajoukkuemurheet unohtuvat hetkeksi.

– Monesti jos on ollut vaikeaa seurajoukkueessa, niin tulee ajateltua, että ”jes pääsee maajoukkueen mukaan”, ja saa ajatukset pois. Se antaa virtaa.

Jaakkola on Suomen maalivahtikolmikon kokenein kassari, mutta silti hän yrittää imeä oppia myös muilta.

– Luken työskentelyä kun katsoo, niin yrittää ottaa sitä tiettyä rentoutta, jota hänellä näkee. Hän on totta kai viimeiseen asti ammattilainen, mutta sitä rentoutta pitäisi myös itse saada lisää. Asioita ei aina tarvitse ottaa liian vakavasti, uutta seurajoukkuetta etsivä Jaakkola summaa.

Suomi hakee EM-karsinnoissa tiistai-iltana kolmatta perättäistä voittoaan, kun se kohtaa vieraissa Liechtensteinin. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 21.45. Viasat, Viaplay ja ilmaiseksi Viafree näyttävät Huuhkajien kaikki EM-karsintaottelut suomeksi selostettuna.