Kuka Edin? Huuhkajien puolustus piti Bosnian tähtihyökkääjän pihdeissään – ”Mä oon saakelin ylpee äijistä!”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat nousi lauantaina toiseksi EM-karsintalohkossaan, kun se kaatoi Bosnia-Hertsegovinan 2-0 Ratinan stadionilla Tampereella. (Lue otteluraportti)

Teemu Pukki oli kahdella maalillaan avainpelaaja Suomen voitossa, mutta kiitos täydestä pistepotista kuuluu myös Huuhkajien puolustukselle ja maalivahti Lukas Hradeckylle, jotka pitivät vierailijoiden hyökkääjät kurissa.

Täydet minuutit Suomen alakerrassa pelannut toppari Paulus Arajuuri uhkui itseluottamusta vielä ottelun jälkeenkin.

– Mun mielestä ihan fantastinen joukkuesuoritus. Mä oon niin ylpee tästä jengistä. Mikä joukkuesuoritus, tosi kovaa maata vastaan ja kotikentällä. Tää vaan hymyilyttää kentällä. Niin hyvin me pelattiin tänään ja tosi kovaa joukkuetta vastaan, kommentoi Arajuuri lehdistölle.

– Ja 2-0-johtoasemassa miten me pidettiin palloa ja hyökättiin ja tehtiin oikeita valintoja. Mä oon niinku niin saakelin ylpee äijistä! Tää on ihan huikee suoritus.

Ennakkoon pelätyin pelaaja Bosnia-Hertsegovinan joukkueessa oli tähtihyökkääjä ja kapteeni Edin Džeko. Hänenkään esityksestä ei jäänyt kuitenkaan paljonkaan kerrottavaa.

– Meijän suunnitelma onnistui hyvin. Hyvät tuplaukset ja hyvät varmistukset.

– Muutaman kerran se (Džeko) pääsi puskee, mut tuntui, että muuten me saatiin pidettyä se tosi hyvin kurissa, kuten kaikki muutkin (vastustajan pelaajat). Tuntuu, että saatiin ne tosi hyvin pidettyä pois vaarallisilta maalipaikoilta ja mun mielestä pelattiin tosi hyvää hyökkäävää fudista.

Huuhkajien molemmat maalit syntyivät nopeista hyökkäyksistä, mutta Suomi ei tyytynyt vain odottelemaan saumoja vastaiskuihin, vaan piti palloa, purki vastustajan prässin usein hallitusti ja rakenteli maltilla paikkoja.

– Meil on hyvä joukkue, meil on hyvii pelaajii ja me pelataan hyvin yhteen ja me ollaan harjoteltu sitä pitkään ja meil on oikeesti hyvä joukkue. Ei viitti alkaa luettelee nimii, mut oikeesti kovii äijii ja hirvee itseluottamus, ja se näyttää tolta sitku se alkaa toimii, jatkoi Arajuuri.

Maalitykki Pukki ja keskikentällä peliä pyörittänyt Glen Kamara esiintyivät jälleen edukseen, mutta Arajuuri korosti koko Suomen joukkueen esitystä.

– Glen ja Teemu on ihan fantastisia, mut pakko sanoo, et tänään ei ollu yhtään heikkoa lenkkiä. Tuntui, et jokainen äijä uskalsi pitää palloa ja yhellä kosketuksella syöteltiin.

– Tuntui, et vaik oltiin 2-0-johdossa, niin Bosnia juoksi pallon perässä ja kun he sai pallon, niin me puolustettiin uskomattoman kurinalaisesti. Ei oo koskaan täydellinen, mut todella lähellä täydellistä suoritusta.

Ratinasta on kehkeytynyt Huuhkajille mieluisa kotipesä Helsingin olympiastadionin remontin aikana. Arajuurelle ei ole väliä, missä Suomi ottelujaan isännöi. Peli tuntuu kulkevan kaikkialla.

– Täl hetkel on semmonen fiilis, et ihan sama missä pelataan, niin kyl me hoidetaan. Mut totta kai iso kiitos siitä, et oli huikee tunnelma ja stadikka täynnä ihmisiä.

– Me ollaan siitä äärettömän kiitollisia. On kiva pelaa ja on kiva huomaa, et se huomioidaan, kun on tullut parempia tuloksia ja ollaan pelattu paremmin. Toivottavasti kaikki ihmiset, jotka oli paikalla, myös nautti tänään.

Arajuuri oli yhtä hymyä jo kansallishymnien aikaan. Hänen mukaansa Huuhkajien leirissä oli ollut hyvä kuhina päällä jo koko viikon ja aikaisempien pelien ajan.

– Meil on ollu tosi kova luotto siihen ja näyttänyt hyvältä treeneissä. Koko tää tapahtuma, täysi stadikka. Vaikee siin on olla hymyilemättä, et kyl tää on aika hienoo.

Huuhkajien yhtenäinen pelitapa tuotti jälleen tulosta.

– Se on vaan se uskomaton työmoraali, ja vaikka välillä jostain joku paikka (vastustajalle) aukee, niin miten joka äijä täyttää niitä rakoja ja tulee kotiinpäin.

– Bosnial oli muutama hyvä comeback-mahdollisuus, mut meijän keskikenttä, jopa kärjet, tuli alas puolustamaan. Se on vaan se, et kaikilla on mieletön tahtotila ja sit samaan aikaan meil on niin paljon taitoo, et se näyttää hyvältä.

Bosnia-Hertsegovinalle kirjattiin ottelussa 11 maalintekoyritystä, mutta Hradecky ei joutunut varsinaisiin torjuntatöihin kertaakaan. Arajuurta vastustajan aseettomuus ei kuitenkaan yllättänyt.

– Kyl mulla oli kova usko siihen, et me pystytään tollanen suoritus tekemään, mut kaikkia kunnia Bosnialle. Siel on tosi kovi joukkue, maailmanluokan joukkue. Me tiedetään, et tarvitaan nappisuoritus, jos me halutaan ne voittaa, ja tänään saatiin nappisuoritus.

Seuraava karsintaottelu on vuorossa jo tiistaina, jolloin Suomi kohtaa Liechtensteinin vieraskentällä. Lauantain huumasta saakin nauttia, mutta katseet on käännettävä mahdollisimman pian jo seuraavaan vastustajaan.

– Tänään pitää imee kaikki positiivinen irti mitä tästä saadaan, kommentoi Arajuuri.

– Karsinnat on vasta alussa ja me tarvitaan pisteitä. Tää oli hieno tapahtuma, mut jokainen peli on yhtä tärkee ja jokainen piste merkitsee yhtä paljon. Me ollaan tietoisia siitä, etä Liechtenstein vieraissa meidän on pakko voittaa, jos me halutaan kisoihin ja me halutaan kisoihin, niin silloin ei pitäis olla mitään ongelmaa löytää motivaatiota siihen peliin.

Juho Hirvonen, Tampere


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.