Kultainen pallo pitkästä aikaa puolustajalle? Liverpoolin tähtitoppari ei pohdi asiaa – antaisi äänensä Messille

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin hollantilaistopparilla Virgil van Dijkilla on mahtava kausi takanaan.

Valioliiga päättyi Liverpoolin kannalta harmittavasti toiseen sijaan, kun Manchester City keräsi tarvittavan yhden pisteen enemmän, mutta van Dijk loisti punapaitojen alakerrassa.

Hänet valittiin kauden päätteeksi Valioliigan parhaaksi pelaajaksi sekä sarjan virallisessa että ammattilaisjalkapalloilijoiden liiton PFA:n äänestyksessä. Van Dijk nostettiin myös PFA:n kauden tähdistökentälliseen. Liverpoolin kannattajat ja pelaajat taas palkitsivat hänet seuran parhaana pelaajana.

Lauantaina Liverpool sai myös joukkueena tunnustuksen hienosta kaudestaan, kun se voitti Tottenhamin Mestarien liigan loppuottelussa 2-0 Mohamed Salahin ja Divock Origin osumilla. (Lue otteluraportti)

Van Dijk esiintyi jälleen edukseen ja piti kiinni hämmästyttävästä tilastostaan. Jalkapallosta tilastodataa keräävän Optan mukaan häntä ei ole ohitettu kertaakaan edellisessä 64 ottelussa.

Van Dijkista on povattu jopa seuraavan Kultaisen pallon, eli maailman parhaan pelaajan palkinnon, voittajaa. Viime vuonna palkinto meni Luka Modrićille, joka päätti Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kymmenen vuotta kestäneen kaksinkamppailun tittelistä. Messi ja Ronaldo voittivat kummatkin viisi Kultaista palloa vuosina 2008-2017.

Palkinto on viimeksi mennyt puolustajalle vuonna 2006, jolloin Italian maailmanmestaruuteen johdattanut Fabio Cannavaro pokkasi Kultaisen pallon.

Van Dijk ottaisi kunnianosoituksen mielellään vastaan, mutta oman äänensä hän antaisi Barcelonan argentiinalaistähti Messille.

– Minusta Messi on maailman paras pelaaja. Hänen tulisi voittaa Kultainen pallo, kommentoi van Dijk Goalin mukaan.

– Joten minä en ajattele sitä. Mutta kyllä minä sen otan, jos sen voitan. Messin pitäisi kuitenkin voittaa se. Hän on maailman paras, pelasi hän loppuottelussa tai ei.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️