Lainansa päättävä hyökkääjälupaus palaa Veikkausliigasta Skotlantiin – ”Tämä palveli mainiosti molempia”

© Kuva: Juha Tamminen

Serge Atakayin laina SJK:ssa on päättynyt. 20-vuotias hyökkääjä palaa Skotlantiin Glasgow Rangersiin.

Atakayi pelasi viime sunnuntaina KuPS:n vieraana viimeisen ottelunsa seinäjokelaisseuran paidassa. Suomalais-kongolainen pelaaja esiintyi 10 Veikkausliigan ottelussa SJK:n väreissä ja teki yhden maalin.

– Sillä hetkellä kun teimme lainasopimuksen, meillä oli tarve juuri sen paikan pelaajalle ja Serge itse tarvitsi peliaikaa päästäkseen kuntoon loukkaantumisen jälkeen. Eli tämä palveli mainiosti molempia. Sergelle teki myös hyvää saada pelejä pääsarjassa miesten tasolla. Hän kehittyi peli peliltä. Olen varma, että tästä oli hyötyä hänen uralleen suuremmissa sarjoissa ja pyrkimyksessä murtautua Rangersin kokoonpanoon, päävalmentaja Alexei Eremenko kehui lainapestiä seuran tiedotteessa.

Atakayi debytoi Skotlannin pääsarjajoukkue Rangersissa marraskuussa 2018. Pelaaja loukkaantui heti ja pitkän kuntoutuksen jälkeen vauhtia tarvittiin Seinäjoelta.

Rangersin akatemiajohtaja Billy Kirkwood on seurannut tarkasti videoilta Atakayin SJK:ssa pelaamia otteluita. Skotlantilaisseura oli jatkuvasti yhteydessä Seinäjoelle väliaikatiedoista.

– Serge on silminnähden nauttinut kokemuksestaan pelata Suomen pääsarjaa SJK:n kanssa. Se oppi, mitä saa pelaamalla hyvällä tasolla, on elintärkeää. Pelkästään elämänkokemuksen lisäksi, se antaa nuorelle pelaajalle paljon uran tässä vaiheessa. Serge on nyt saanut tärkeää oppia siitä, mitä vaatii nousta huipputasolle SJK:n kanssa, Kirkwood iloitsi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.