Mestarien liigan finaali ei tehnyt vaikutusta José Mourinhoon: ”Se ei ollut laadukas peli”

© Kuva: Getty Images

Entiset Valioliiga-managerit José Mourinho ja Arsène Wenger kommentoivat lauantain Mestarien liigan loppuottelua Bein Sportsin lähetyksen asiantuntijoina.

Liverpool nousi kilpailun voittajaksi kaataen Tottenhamin 2-0. Mohamed Salah iski ensimmäisen osuman jo toisella minuutilla pilkusta ja Divock Origi toisen 87. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. (Lue otteluraportti)

Tunnelmaa Madridin illassa riitti ennen peliä, sen aikana ja jälkeen, mutta Mourinhon mukaan itse ottelu ei ollut järin tasokas.

Hän ihmetteli ennakkosuosikki Liverpoolin varautunutta lähestymistapaa otteluun. Liverpool on tullut manageri Jürgen Kloppin ajanjakson aikana tunnetuksi hyökkäysvoittoisesta pelaamisestaan.

– Uskon, että jos katsotaan Liverpoolin kolmen keskikenttäpelaajan sijoittumista, he pelasivat suorassa linjassa alakerran nelikon edessä, kommentoi Mourinho Sky Sportsin mukaan.

– En muista (Jordan) Hendersonin, (Giorginio) Wijnaldumin, Fabinhon, (James) Milnerin olleen lähellä kolmea hyökkäävää pelaajaa. Heistä kukaan ei noussut rangaistusalueelle. He (puolustus ja keskikenttä) pysyttelivät seitsemän pelaajan blokissa. He olivat todella pragmaattisia, erittäin vakaita puolustuksellisesti.

Mourinhon mielestä lauantain ottelu oli viihdyttävyydessään keskinkertainen.

– Olen myös sitä mieltä, että jos tämä ei olisi Mestarien liigan loppuottelu, jos tämä olisi Valioliigan peli tai liigacupin finaali, niin me kaikki sanoisimme, että tämä ei ollut hyvä peli.

– Tässä on tunteellinen puoli mukana, koska tämä on Mestarien liigan loppuottelu, mutta minusta se ei ollut laadukas peli. Tottenhamin on oltava turhautunut, koska se hävisi, ja heistä tuntuu, että he ovat tätä parempia. Näinä isoina hetkinä on oltava parhaimmillaan, sanoi kahdesti Mestarien liigan voittanut Mourinho.

Sky Sportsin tilastoja ottelusta

  • Liverpoolista tuli Internazionale Milanon (2010) jälkeen ensimmäinen joukkue, joka on voittanut Mestarien liigan loppuottelun pitäen vähemmän palloa kuin vastustajansa. Pallonhallinta oli lauantaina Tottenhamin hyväksi 65-35.
  • Liverpoolin syöttötarkkuus (64.34%) oli tämän kauden Mestarien liigassa kolmanneksi huonoin kaikkien joukkueiden kaikista peleistä.
  • Tottenham laukoi kahdeksan kertaa kohti maalia, mutta ensimmäinen niistä tuli vasta 73. minuutilla. Liverpool laukoi kolmesti kohti maalia.

Wengerin mukaan Liverpoolin ei tarvinnut yltää parhaimpaansa voittaakseen ottelun.

– Peli ratkesi loppujen lopuksi kahteen erikoistilanteeseen.

– Minusta tämä oli hyvin, hyvin keskinkertainen Liverpool, ja minusta tuntuu, että Tottenhamilla oli enemmän panosta tässä ottelussa. Heiltä puuttui hieman tappajanvaistoa, ja minusta se liittyi enemmän psykologiseen puoleen kuin joukkueen todelliseen laatuun.

– Minusta tuntuu, että Tottenham uskoi (voittoon), mutta eivät kuitenkaan uskoneet sataprosenttisesti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.