Nähdäänkö Copa Américassa sunnuntaina jymypaukku? – ”Argentiinan puolustus on ihan helisemässä, jos antaa vähänkin tilaa”

© Kuva: Getty Images

Argentiina ja Qatar kohtaavat sunnuntai-iltana Copa Américan lohkovaiheen päätösottelussa, jossa panokset ovat kovat.

Kummallakin joukkueella on kahden pelatun ottelun jälkeen yksi piste, mutta Qatar on Argentiinan edellä paremman maalisuhteen ansiosta. Lionel Messin joukot tarvitsevat siis ottelusta voiton saadakseen mahdollisuuden jatkaa pelejä puolivälierissä.

Tulevan MM-kisaisännän Qatarin otteet turnauksessa ovat jättäneet kaksijakoiset tunnelmat sunnuntain ottelun Viasatilla selostavalle Tero Kainulaiselle.

– Avausottelussa Paraguayta vastaan oli välillä vaikea tietää, että onko tämä ihan joku hupiukkojen joukkue, kun ne kaatuili ja lenteli siellä kentällä ihan miten sattuu. Ja sitten yhtäkkiä ne pelaa ihan jumalaisen hienoa jalkapalloa, Kainulainen toteaa Suplan Week of Football -podcastissa.

Kainulainen luonnehtii Qatarin joukkuetta todella nopeaksi, mutta joukkueena fyysisesti hieman raakileeksi. Selostajan vertailukohtana on viime marraskuussa pelattu harjoitusottelu Sveitsiä vastaan, joka päättyi Qatarin 1-0-voittoon. Tuon ottelun jälkeen joukkueen peli on mennyt selvästi eteenpäin.

– Vaikka nyt on samat äijät listoilla, niin tämä joukkue pelaa ihan eri tasolla. Voittivat tuossa välissä yllätyksellisesti Aasian mestaruuden, kyllä sekin näkyy Qatarin pelissä. Itseluottamus on kasvanut ja pelaajat uskovat itseensä enemmän, Kainulainen arvioi.

Qatarin hyökkäyksen terävin ase laittaa kahdessa pelissä kolme maalia päästäneen Argentiinan puolustuksen lujille, mutta toisaalta joukkueen puolustuksen pitäisi antaa mahdollisuudet Argentiinan hyökkäykselle, jonka ainoa maali tähän mennessä on Lionel Messin rangaistuspotkusta laukoma 1-1-tasoitus Paraguayta vastaan.

– Qatarin parhaimpien pelaajien lähtönopeus tilanteissa on mielettömän kova. Argentiinan puolustus tulee olemaan ihan helisemässä näiden kavereiden kanssa, jos vähänkin annetaan tyhjää tilaa. Puolustus on taas sellainen, että sen ei paperilla pitäisi kestää Argentiinan hyökkäystä vastaan. Mutta katsotaan, mielenkiintoinen kamppailu tulee, Kainulainen pohtii.

Qatarin ja Argentiinan ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa sunnuntaina klo 21.50 alkaen. B-lohkon toinen ottelu Kolumbia-Paraguay näkyy samaan aikaan Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!