Näkökulma: Mikä Nations Leaguen jatkokarsinta? – Huuhkajat todella lähellä suomalaisen urheiluhistorian jättipommia

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Chelsea - Arsenal! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Suomen jalkapallomaajoukkue on nyt siinä pisteessä, että EM-kisapaikka on jopa kutkuttavan lähellä. Ja mikä tärkeintä, Huuhkajat pelaa tällä hetkellä niin hyvää jalkapalloa, että on vaikea nähdä suuria uhkakuvia kisapaikalle.

Suomi hoiti kesän maajoukkuetauon erinomaisesti. Bosnia-Hertsegovina kaatui komeasti täpötäydellä Ratinan stadionille tulikuuman Teemu Pukin osumilla 2-0. Liechtensteinista Huuhkajat haki tiistai-iltana rutiiniesityksellä 2-0-voiton.

Suomi on nyt pelannut neljä ottelua, joista se on napannut kolme voittoa. Ainoa tappio tuli Udinessa Italialle. Tällä hetkellä Suomi on EM-karsintalohkonsa toisena. Ja se seisoo sillä sijalla erittäin jämerästi.

Tiistaina Italia kaivoi vaivoin 2-1-voiton Bosnia-Hertsegovinasta, mutta Armenia yllätti Kreikan vieraskentällä. Lohkon kolmantena on tällä hetkellä Armenia, joka hävisi Suomelle kotikentällään 0-2. Kreikka ja Bosnia-Hertsegovina ovat viiden pisteen päässä Suomesta.

Ensi syyskuussa Suomi pelaa todella tärkeät ottelut Kreikkaa ja Italiaa vastaan Tampereella, näillä näkymin, jälleen kerran loppuunmyydyllä Ratinan stadionilla. Tampereella Huuhkajat on ollut todella vakuuttava. Kreikan ja Italian lisäksi Suomi saa vielä karsinnoissa vieraakseen Liechtensteinin ja Armenian.

Vieraissa Suomi pelaa lokakuussa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja marraskuussa karsintojen viimeisessä ottelussa Kreikkaa vastaan.

Suomella on EM-kisapaikka täysin omissa käsissään. Tekeminen Huuhkajissa on tällä hetkellä vakuuttavaa ja yhtenäinen pelitapa tulee pelaajilta selkäytimestä. Opettaja Markku Kanerva johtaa joukkuettaan rauhallisesti pitäen jokaisen pelaajan jalat tiukasti maan pinnalla. Tälle joukkueelle on vaikea löytää suuria uhkakuvia.

Mitään Suomi ei ole vielä voittanut, mutta tällä hetkellä voi hyvillä mielin sanoa, että Nations Leaguen jatkokarsinta kuulostaa nimenomaan siltä kuuluisalta varapatruunalta.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Valioliigassa Chelsea - Arsenal! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!