Norja eteni lauantaina toisena joukkueena naisten MM-kisoissa puolivälieriin, kun se kaatoi Australian rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Varsinaisen peliajan ja jatko-ottelun jälkeen ottelu oli lukemissa 1-1. Rangaistuspotkuissa Norja oli parempi maalein 4-1.

Norja iski pelin avausmaalin reilun puolen tunnin jälkeen. Karina Saevik lähetti keskiviivan tuntumasta läpisyötön Australian puolustuksen selustaan Isabell Herlovsenille, joka otti pallon mukaansa ja ujutti sen etukulmasta sisään. 1-0.

Australia luuli hieman ennen taukoa, että se pääsee yrittämään tasoitusta rangaistuspotkusta. Tuomari vihelsi pallon pilkulle, kun peliväline vaikutti osuneen Maria Thorisdottirin käteen. Tilannetta tarkistettiin videolta pitkään ja lopulta tuomari perui pilkkutuomionsa.

Aussit vyöryttivät hyökkäyksiä toisella jaksolla, mutta tasoitus syntyi lopulta hieman erikoisemmalla tavalla, kun Elise Kellond-Knightin antama kulmapotku painui 83. minuutilla suoraan maaliin. Kierteinen ja pomppiva keskitys aiheutti riittävästi hämminkiä Norjan maalilla.

Norja pääsi pelaamaan puolet jatko-ottelusta yhden ylivoimalla. Alanna Kennedy sai suoraan punaisen kortin kaadettuaan Lisa-Marie Utlandin, joka oli karkaamassa läpiajoon.

Jatko-ottelussa maaleja ei kuitenkaan syntynyt, joten vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu.

Australian kaksi ensimmäistä laukojaa epäonnistuivat. Kerr laukoi pallon reippaasti yli maalin ja Emily Gielnin laukaus oli helppo torjuttava Norjan konkarivahti Ingrid Hjelmsethille. Australian ainoa pilkulta onnistuja oli Steph Catley. Norja laittoi kaikki laukauksensa sisään.

FIFA Women's World Cup

@FIFAWWC
Ingrid Engen scores! #NOR WIN!

#NOR ✅✅✅✅
#AUS ❌❌✅

#NORAUS | #FIFAWWC

Norjan lisäksi jatkoon eteni lauantaina myös Saksa, joka kaatoi Nigerian 3-0. Norja saa puolivälierässä vastaansa voittajan ottelusta Englanti-Kamerun, Saksan vastustaja tulee ottelusta Ruotsi-Kanada.

Tänään, sunnuntaina, pelataan neljännesvälieräottelut Englanti-Kamerun (18.30) ja Ranska-Brasilia (22.00). Kummatkin ottelut näkyvät Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

FIFA Women's World Cup

@FIFAWWC
#NOR will play the winner of #ENGCMR at 9pm on Thursday in Le Havre!

#FIFAWWC