UEFA Nations Leaguen lopputurnauksen ensimmäinen välierä pelattiin keskiviikkona. Cristiano Ronaldo johdatti hattutempullaan Portugalin kilpailun loppuotteluun, kun Sveitsi kaatui 3-1.

Portugalin finaalivastustaja selviää torstaina, kun Englanti ja Hollanti kohtaavat huippuottelussa. Suomen jalkapallomaajoukkueen toppari Leo Väisänen uskoo Hollannin jalkapalloilun olevan selvässä nousussa.

– Minusta tuntuu, että tuo Ajaxin Mestarien liiga -taival sai Hollannin futiskannattajat aika sekaisin ja siellä on aika hyvä boomi tällä hetkellä menossa, ja kova usko uuteen nousuun. Hollanti on pärjännyt viime aikoina hyvin ja uutta sukupolvea on kovasti tulossa, Hollannin toisella sarjatasolla FC Den Boschissa pelaava Väisänen sanoi Suplan Week of Football -podcastissa.

– Junioripuoli on aika kova, voisi sanoa. Sieltä on tulossa uusia pelaajia ja uskotaan kovasti tekemiseen. Heillä on oma vahva juttu siihen tekemiseen ja hyökkäävään, moderniin jalkapalloon.

Torstain ottelun voittajasta Väisänen heitti oman veikkauksensa.

– Kyllä minä luotan Hollantiin. He hoitavat Englannin nyt ja myöhemmin vielä finaalin.

Hollanti-Englanti näkyy torstaina 6.6. klo 21.30 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Ville Kuusisen selostamana.