Paris Saint-Germainin ja Brasilian maajoukkueen tähtihyökkääjä Neymar on parhaillaan raiskauskohun keskellä.

Brasilialainen naisen mukaan Neymar, 27, raiskasi hänet hotellissa Pariisissa toukokuun puolivälissä. He olivat viestitelleet sosiaalisessa mediassa kahden kuukauden ajan ennen kuin tapasivat. Nainen on nostanut raiskaussyytteen Neymaria vastaan.

[readmore from=Neymar]

Neymar jakoi sunnuntaina hänen ja naisen käymät yksityiset keskustelut sosiaalisessa mediassa puhdistaakseen maineensa. Poliisi tutkii Neymarin toimia, koska Brasiliassa on rikos levittää, jakaa, myydä tai julkaista kuvia tai videoita seksuaalisesta sisällöstä.

PSG:n tähtihyökkääjä on parhaillaan maajoukkueen mukana valmistautumassa ensi viikon perjantaina alkavaan Copa Américaan, mutta Brasiliassa on pohdittu, osallistuuko Neymar syytösten takia kisoihin ollenkaan.

Maan jalkapalloliiton CBF:n presidentin Rogerio Caboclon mukaan se ei ole edes vaihtoehto, että Neymar jättäisi turnauksen väliin.

– Ei ole mitään mahdollisuutta siihen, että Neymar ei osallistuisi Copa Américaan. Seuraamme tapausta läheltä ja me luotamme Neymariin täysiin. Me tiedämme, millainen mies ja urheilija hän on, sanoi Caboclo uutistoimisto AFP:n mukaan.

CBF:n varapuheenjohtaja Francisco Noveletto ei ole yhtä varma Neymarin pelaamisesta. Hän kommentoi tapausta SBT:lle vain pari tuntia sen jälkeen, kun Caboclo oli vakuuttanut Neymarin pelaavan.

– Jos minun olisi veikattava, niin uskoisin, että hän ei pelaa, vaan pyytää lupaa lähteä, kommentoi Noveletto SBT:lle.

– Hän ei ole psykologisesti siinä kunnossa, että hän olisi valmis sekä Copa Américaan että toimittajien pataljoonaan.