Poliisi otti raiskauksesta syytetyn Neymarin julkisuuteen levittämät yksityismateriaalit tutkintaan – kova vankeusrangaistus uhkakuvana

© Kuva: Getty Images

Poliisi on ottanut Neymarin tutkintaan yksityiskuvien ja tekstiviestien levittämisestä julkisuuteen. PSG:n hyökkääjätähti julkaisi sunnuntaiaamuna Instagram-videollaan yksityisiä tietoja häntä raiskauksesta syyttävän naisen kanssa käydyistä keskusteluista puhdistaakseen maineensa (lue lisää).

Nainen nosti syytteen Neymaria vastaan perjantaina reilu kaksi viikkoa toukokuussa tapahtuneen väitetyn raiskauksen jälkeen (lue lisää).

Poliisi vieraili Granja Comary -harjoituskeskuksessa, missä Brasilian maajoukkueen oli tarkoitus keskustella Neymarin kanssa. Hyökkääjä valmistautuu parhaillaan kesäkuun 14. päivä alkavaan Copa Ámericaan.

Neymar ei ollut paikalla. Poliisi aikoo soittaa tähtipelaajalle pyytääkseen häntä ilmoittamaan itsestään.

Neymarin puhelin viedään myös rikosoikeudellisen tiedonkäsittelyosaston tutkittavaksi.

– Haluamme pääsyn kaikkiin Neymarin puhelimen materiaaleihin. Emme vain muokattuun videoon, tutkivat ilmoittivat Marcan mukaan.

Marca kertoo Neymar saapuneen myöhemmin Granja Comarylle eri aikaan poliisien kanssa.

Brasiliassa on rikos levittää, jakaa myydä tai julkaista kuvia tai videoita seksuaalisesta sisällöstä. Rikoksesta voidaan rangaista jopa viiden vuoden vankeustuomiolla.

Tuomio voi koventua, jos rikos todistetaan tapahtuneeksi kostona seksisuhteen jälkeen tai niin kutsuttana ”kostopornona”

Lähteet: Marca ja AS

Muokattu 2.6.2019 klo 23:53