Portugalin suurseura päästi hyökkääjän akatemiastaan, koska piti häntä liian heiveröisenä – nyt teinitähdestä tarjottiin 126 miljoonaa euroa

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Jalkapallossa on useasti nähty tapauksia, joissa lahjakas nuori pelaaja on tipahtanut muiden vauhdista heikkojen fyysisten ominaisuuksiensa takia.

Näin olisi voinut käydä myös viisinkertaiselle Kultaisen pallon voittajalle Lionel Messille, joka siirtyi 13-vuotiaana kotimaastaan Argentiinasta Espanjaan. Barcelona otti riskin superlupauksen kanssa ja lupasi maksaa kasvuhäiriöstä kärsineen Messin kalliit hormonihoidot. Nykyään voitaneen todeta, että se riski kannatti.

Portugalin suurseura Porto ei ollut valmis panostamaan hyökkääjälupaus João Félixiin, joka edustaa tätä nykyä kilpailijaseura Benficaa.

Forbesin mukaan Porto antoi neljä vuotta sitten 15-vuotiaan Félixin lähteä akatemiastaan, koska se piti häntä liian heiveröisenä. Porto näki, että Félix oli selkeästi lahjakas pelaaja, mutta häntä pidettiin liian heikkorakenteisena huippujalkapalloon.

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Félix siirtyi Benficaan, jonka edustusjoukkueessa hän debytoi päättyneellä kaudella. Huippulupaus löi kaikki ällikällä. Félix pelasi debyyttikaudellaan Benfican ykkösmiehistössä 43 ottelua, joissa hän teki yhteensä 20 osumaa ja antoi 11 maalisyöttöä.

Kesäkuun alussa hän debytoi Portugalin A-maajoukkueessa, kun hän aloitti idolinsa Cristiano Ronaldon rinnalla Nations Leaguen lopputurnaksen välierässä Sveitsiä vastaan.

Lehtitietojen mukaan Euroopan suurseurat ovat seuranneet Félixin otteita jo pitkään suurella mielenkiinnolla. Hän ehti pelata Benfican edustusjoukkueessa vain kahdeksan ottelua, kunnes seura tarjosi hänelle jatkosopimusta. Viime vuonna solmittu diili ulottuu kesään 2023, ja siinä on peräti 120 miljoonan euron ulosostoklausuuli.

Edes posketon ulosostohinta ei ole säikäyttänyt Euroopan jalkapallomahteja. Benfica tiedotti tällä viikolla, että Atlético Madrid on tehnyt Félixistä 126 miljoonan euron tarjouksen. Benficassa harkitaan nyt tarjouksen hyväksymistä.

Siirron toteutuessa Félixistä tulisi yksi kaikkien aikojen kalleimmista jalkapalloilijoista.

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!