PSG-tähdellä kunnianhimoinen tavoite – haluaa pelata ensi vuonna EM-kisoissa ja olympialaisissa

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainin ranskalaistähti Kylian Mbappé ei saa tarpeekseen jalkapallosta.

Mbappé, 20, on kertonut haaveekseen pelata ensi kesänä Ranskan mukana Tokion olympialaisissa. Samana kesänä pelataan myös aikuisten EM-kisat.

Ranska on mukana olympialaisissa edettyään tämän kesän alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa välierävaiheeseen. Mbappé juhlisti kisapaikkaa sosiaalisessa mediassa.

Pari päivää aiemmin hän kertoi kunnianhimoisesta tavoitteestaan.

– Minun on vielä voitettava EM-kisat Ranskan kanssa, mutta haluaisin pelata myös olympialaisissa. Miksi en menisi ensi vuonna? Olen aina sanonut, että se on unelmani. Mutta se ei ole vain minusta kiinni, kommentoi Mbappé AS:n mukaan.

Mbappén toive tuottaa päänvaivaa niin Ranskan jalkapalloliitolle FFF:lle kuin hänen seurajoukkueelleen PSG:lle, joka on varmasti huolissaan tähtipelaajansa kuormituksesta, sillä olympialaiset käynnistyvät vain 12 päivää EM-loppuottelun jälkeen.

Ikänsä puolesta Mbappé saisi pelata alle 21-vuotiaiden joukkueessa, eikä FFF:n tarvitsisi siten käyttää häneen yhtä kolmesta paikasta, jotka olympialaisissa varataan yli 23-vuotiaille pelaajille. Hän ei ole ikinä pelannut Ranskan U21-maajoukkueessa, sillä hän nousi suoraan alle 19-vuotiaiden ikäluokasta A-maajoukkueeseen, jonka kanssa hän voitti viime kesänä maailmanmestaruuden.

Mbappé on pelannut A-maajoukkuetasolla 33 ottelua ja tehnyt 13 maalia.