Ruotsilla edessään EM-karsintalohkonsa huippupeli – Huuhkajien pelaajalta kuitti länsinaapurille

© Kuva: Getty Images

Jalkapallon EM-karsintojen F-lohkon huippukamppailu Espanja-Ruotsi pelataan maanantai-iltana.

Espanja johtaa lohkoa kolmen ottelun jälkeen puhtaalla pelillä. Espanjan lisäksi vain Ruotsi on tappioitta lohkossa. Espanja on sinikeltaisia kaksi pinnaa edellä.

Huuhkajien eli Suomen A-maajoukkueen puolustaja Jukka Raitala uskoo Espanjan voittavan kotipelinsä.

– Kyllä me kaikki tiedetään Espanjan taso. Se, että me pystyttiin hakemaan sieltä aikoinaan piste ei tarkoita, että Ruotsi pystyisi, Raitala kuittasi hymyillen länsinaapurille Suplan Week of Football -podcastissa ja viittasi vuosien takaiseen Gijonin ihmeeseen, jossa Suomi pelasi Espanjaa vastaan 1-1-vierastasapelin.

– Iso peli, hieno peli. Siinä on kuitenkin Norja mukana siinä lohkossa, ja Romaniakin on iso maa. Iso peli heille, mutta kyllä minä luulen, että Espanja tulee voittamaan kotipelinsä.

Ruotsi on Raitalan mielestä ollut aina kova joukkue, jolla on pitkä historia pelitavassaan.

– Se tiedetään jo monen vuoden takaa, miten he tulevat pelaamaan. En sano, että Espanja tulee mitenkään niiden yli kävelemään, mutta kyllä minä silti luulen, että Espanja sen pelin kaataa. Toki Ruotsillakin on omat mahdollisuutensa.

Lopuksi hän antoi oman veikkauksensa ottelun lopputuloksesta.

– Ruotsi kuitenkin puolustaa joukkueena niin hyvin, että Espanja tekee vain kaksi maalia. 2-0.

Espanja-Ruotsi näkyy maanantaina 10.6. klo 21.35 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplaysta Juhavaltteri Salmisen selostamana.