Tottenhamin manageri haluaa finaaliin mahdollisimman pian uudestaan: ”Tämä on maailman paras ottelu MM-finaalin jälkeen”

© Kuva: Getty Images

Tottenham jäi yhden voiton päähän seurahistoriansa suurimmasta saavutuksesta, kun se hävisi lauantaina Liverpoolille Mestarien liigan loppuottelussa 0-2. (Lue otteluraportti)

Ottelu alkoi lontoolaisten kannalta karmivalla tavalla, kun erotuomari Damir Skomina vihelsi Liverpoolille pilkun jo 25. sekunnilla Moussa Sissokon käsivirheen takia. Mohamed Salah vei rangaistuspotkusta Liverpoolin varhaiseen johtoon ja Divock Origi laittoi maalillaan ottelun pakettiin 87. minuutilla.

Tottenham pelasi ensimmäistä kertaa ikinä Mestarien liigan loppuottelussa, ja joukkueen manageri Mauricio Pochettino tavoitteli ensimmäistä pokaaliaan valmentajan urallaan.

Neljä vuotta sitten Tottenham eteni hänen johdollaan Englannin liigacupin loppuotteluun, jossa Chelsea oli kuitenkin vahvempi lukemin 2-0. Valioliigassa Tottenham on ollut kolmesti Pochettinon aikana kolmen parhaan joukossa. Kaudella 2016-17 se tuli Englannin pääsarjassa toiseksi, jääden mestari Chelseasta seitsemän pisteen päähän.

Lauantain pettymys oli valtaisa, mutta Pochettino vaikutti saavan siitä lisää motivaatiota.

– Tämän (loppuottelun) haluaa kokea uudelleen. Tämä on maailman paras ottelu MM-finaalin jälkeen, sanoi Pochettino BBC:n mukaan.

– On kyse yrittämisestä, uskomisesta ja matkan rakentamisesta siten, että se tapahtuu uudestaan mahdollisimman pian.

– Olen todella ylpeä heidän (pelaajieni) yrityksestä, siitä miten taistelimme. Olimme epäonnekkaita. Me taistelimme, ja me pelasimme niin hyvin toisella puoliajalla.

– 0-1-tappiolta aloittaminen oli vaikeaa, se muutti suunnitelmiamme. Me voimme olla optimistisia. Se (pilkku) oli tilanne, johon emme voineet vaikuttaa tai valmistautua.

– Sitä ei ikinä voi uskoa, että on maalin tappiolla minuutin jälkeen. Henkisesti se oli todella vaikeaa. On kyse oppimisesta ja kokemuksesta, kuten Liverpoolilla, joka oli tässä tilanteessa viime vuonna (hävittyään loppuottelussa Real Madridille).

– Olen todella tyytyväinen, kun saan valmentaa näitä pelaajia, mutta onnittelut Liverpoolille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.