Turkki raivoissaan maajoukkueen epäoikeudenmukaisesta kohtelusta Islannin lentokentällä – vihaisia kannanottoja presidenttiä myöten

© Kuva: Getty Images

Turkin ja Islannin välille on kehittymässä diplomaattinen kriisi. Turkki syyttää Islannin viranomaisia epäkunnioituksesta jalkapallomaajoukkueensa pelaajia kohtaan.

Turkin pelaajat kertoivat joutuneensa odottamaan passitarkastuksessa kolmen tunnin ajan ja heidän laukkunsa tutkittiin ennen EM-karsintaottelua.

– Meidän tutkittiin useammin kuin kerran. Se oli tarpeetonta Turkin kapteeni Emre Belözoglu kommentoi turhautuneena lentokentän ulkopuolella lehdistölle.

Turkin varakapteeni Burak Yilmaz oli vielä vihaisempi erikoisesta kohtelusta.

– Olemme odottaneet täällä jo kolme tuntia. He ottivat jokaisen laukut ja kosmetiikat. He tutkivat kaiken uudestaan ja uudestaan. Lensimme kuusi- ja puoli tuntia, ja odotimme kolme tuntia, Yilmaz raivosi turkkilaismedialle.

Edellämainitun odottelun lisäksi Turkki suuttui islantilaisen kansalaisen tekemästä pilasta. Yksi tunnistamaton henkilö laittoi maajoukkuepelaajan eteen vessaharjan kesken TV-haastattelun.

Turkin Oslon suurlähetystö lähetti Islannille valituskirjeen maajoukkueensa saamasta kohtelusta.

Myös Turkin presidentti Tayyip Erdogan otti voimakkaasti kantaa asiaan. Erdoganin edustaja Ibrahim Kalin kommentoi, että lentokentän tapahtumiin tullaan puuttumaan.

– Islannin osoittama epäkunnioitus maajoukkuettame kohtaan on sellaista, mitä emme voi hyväksyä. Tulemme tekemään sen, mikä on tarpeen, Kalin vahvisti.

Islanti ja Turkki kohtaavat toisensa tiistai-illan karsintaottelussa. Ottelu alkaa kello 21:45.

Lähde: Guardian


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.