Tutkimuskeskus: Tässä arvokkaimmat jalkapalloilijat – kolme pelaajaa ylittää 200 miljoonan euron rajan

© Kuva: Getty Images

Kansainvälisen urheilun tutkimuskeskus CIES on listannut sata arvokkainta jalkapalloilijaa Euroopan huippusarjoista eli Englannin Valioliigasta, Espanjan La Ligasta, Italia Serie A:sta, Saksan Bundesliigasta ja Ranskan Ligue 1:stä.

Pelaajien arvoja vertailtaessa on otettu huomioon mm. ikä, sopimuksen pituus, pelipaikka ja joukkueen menestys.

Kolmen kärki muodostuu kolmesta hyökkääjästä, jotka ovat listan ainoat yli 200 miljoonan euron arvoisiksi arvioidut pelaajat. CIES:n mukaan Euroopan huippusarjojen arvokkain pelaaja on Paris Saint-Germainin ranskalaishyökkääjä Kylian Mbappé, jonka arvoksi on laskettu 252 miljoonaa euroa.

Toisena on Liverpoolin egyptiläistähti Mohamed Salah (219,6 milj. €) ja kolmantena Manchester Cityn ja Englannin maajoukkueen laitahyökkääjä Raheem Sterling (208 milj. €).

Arvokkain maalivahti on CIES:n mukaan Liverpoolin brasilialaistorjuja Alisson Becker (107 milj. €). Myös arvokkain puolustaja löytyy Liverpoolista, kyseinen titteli menee laitapakki Trent Alexander-Arnoldille (130 milj. €). Manchester Unitedin Paul Pogba (125 milj. €) on arvioitu arvokkaimmaksi keskikenttäpelaajaksi.

Barcelonan Lionel Messi ja Luis Suárez, Juventuksen Cristiano Ronaldo, Manchester Cityn Sergio Agüero Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang sekä Bayern Münchenin Robert Lewandowski ovat sadan arvokkaimman joukossa ainoat pelaajat, jotka ovat täyttäneet 30 vuotta tai enemmän.

Mbappén lisäksi listalla on seitsemän 20-vuotiasta tai nuorempaa pelaajaa. Nuoriso-osastoa edustavat hänen lisäkseen Borussia Dortmundin Jadon Sancho, Real Madridin Vinícius Júnior, Bayer Leverkusenin Kai Havertz, Arsenalin Mattéo Guendouzi, West Hamin Declan Rice, AS Roman Nicolò Zaniolo ja AC Milanin Gianluigi Donnarumma.

Arvokkaimmat pelaajat – TOP 10

1. Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain – 252 milj. €
2. Mohamed Salah, Liverpool – 219,6 milj. €
3. Raheem Sterling, Manchester City – 207,8 milj. €
4. Lionel Messi, Barcelona – 167,4 milj. €
5. Jadon Sancho, Borussia Dortmund 159,4 milj. €
6. Sadio Mané, Liverpool – 157,8 milj. €
7. Harry Kane, Tottenham 155,2 milj. €
8. Roberto Firmino, Liverpool 144,2 milj. €
9. Antoine Griezmann, Atlético Madrid 143,8 milj. €
10. Leroy Sané, Manchester City – 137,1 milj. €

Katso koko lista CIES:n sivuilta.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!