Useita kuukausia sivussa maajoukkueesta – Huuhkajien pelaaja kertoo pitkän poissaolonsa syyt

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Jukka Raitala palasi pelikentille Suomen jalkapallomaajoukkueessa lauantaina noin kahdeksan kuukauden tauon jälkeen, kun Huuhkajat kukisti Bosnia-Hertsegovinan 2-0-lukemin EM-karsintojen kotiavauksessa Tampereella.

Raitala kertoi Suplan Week of Football -podcastissa pitkän poissaolonsa syyt.

– Nations Leaguen kaksi viimeistä peliä jäivät sen takia väliin, että kärsin polvivammasta. Pelasin vähän aikaa kipujen kanssa MLS:ssä kauden loppuun. Sitten me oikeastaan seuran kanssa päätimme, että saan polven kuntoon, kun tuli breikki. Se teki minulle tosi hyvää, Raitala kertoi.

Tammikuussa 2018 hän aloitti Montreal Impactin kanssa uuteen kauteen valmistautumisen. Kaikki sujui hyvin ennen kuin polvi koki jälleen kovia.

– Se vähän yliojentui ja sitten missasin 2-3 viikkoa pre-seasonin lopusta. Sitten tulivatkin ne kevään maaottelut. Minulla oli siinä vähän nivusvammaa ja polvi vähän reistaili. Vaikutti paremmalta, että yritän saada itseni kondikseen ja saada vähän minuutteja alle ennen kuin tulen maajoukkueen mukaan.

Raitala ei valita maajoukkuereissun rasituksista, vaikka on selvää, että aikaero ja pitkät lentomatkat lisäävät varmasti haasteita palautumisessa.

– Lähinnä koen, että se on rankkaa itsessään siellä MLS:ssä. Tässä alkukaudella olemme pelanneet muistaakseni 18 peliä ja varmaan 13 niistä vieraissa. Se tarkoittaa, että olemme lennetty jatkuvasti. Kyllä siellä MLS:ssä matkustetaan niin paljon. Toki se on sitten lisää matkustusta tulla tännepäin, mutta yleensä se on aina hyvä, että siinä on ainakin kolme tai neljä päivää ennen kuin on peli ja saa vähän jet lagia pois.

– Valehtelisin jos sanoisin, ettei sillä ole mitään merkitystä. Varsinkin kun ikääkin alkaa jonkin verran tulla, niin kropassa huomaa sen matkustusrasituksen.

Huuhkajien EM-karsintapelit jatkuvat tiistaina 11.6. vieraspelillä Liechtensteinia vastaan. Klo 21.45 Suomen alkavaa ottelu näkyy Viasat Jalkapallo -kanavalla, suoratoistopalvelu Viaplayssa ja Viafreessa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS