Viime kauden kultamitalisti kysyy: ”Ovatko HJK:n tämän kauden vahvistukset olleet todella vahvistuksia?”

© Kuva: Juha Tamminen

Laitapuolustaja Juha Pirinen siirtyi viime kauden päätteeksi HJK:sta Norjan pääsarjaan Tromsø IL:n paitaan. Hän kertoo seuraavansa Veikkausliigaa silmä kovana, minkä omilta pelikiireiltään ehtii.

– Se on vielä mielenkiintoisempaa, kun ei itse pelaa. HJK:n kyntäminen tuloksellisesti on lisännyt mielenkiintoa. Tosi kivaa, että sarja on tasaisempi, Pirinen toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Vaikka HJK on ollut tapetilla tavallista vaisumman alkukautensa ansiosta, pitää Pirinen sitä vielä suurimpana mestarisuosikkina.

– Kyllä HJK sen varmaan lopulta vie. Ei sitä koskaan tiedä, mutta he pystyvät hommaamaan kesällä rahalla pelaajia.

Näin HJK on myös nyt tehnyt. Maanantaina joukkue tiedotti Erfan Zenelin ja William Parran sopimuksista.

– Uskon, että he sen mestaruuden lopulta vievät. Kyllä heillä se materiaali on ja tulee olemaan niin kova, laitapuolustaja aprikoi.

HJK:n heikko alkukausi johti siihen, että seuralegenda Mika ”Bana” Lehkosuo sai lähteä päävalmentajan paikalta. Hänen tilalleen palkattiin Toni Koskela. Pirinen pelasi Lehkosuon alaisuudessa isossa roolissa Klubi-paidassa kahden kauden ajan.

– Laitoin Banalle viestiä potkujen jälkeen, että tsemppiä jatkoon.

– Kaikki tietävät, että siitä lähtien kun valmentaja kirjoittaa sopimuksen, hänellä alkaa lähtölaskenta potkujen suhteen. On se sitten viikko, viisi vuotta tai kymmenen vuotta, mutta näin se menee. Kaikki valmentajat varmasti tietävät sen, kun leikkiin ryhtyvät, Pirinen kommentoi realistiseen sävyyn.

Hän kertoo yllättyneensä jonkun verran HJK:n alkukaudesta, mutta nostaa esiin pari pätevää seikkaa.

– Tavallaan joo, mutta kun ajattelen Cupia, niin he eivät saaneet hommaa pyörimään siinä niin kuin olisivat halunneet. Tietyllä tapaa yllätti ja toisaalta ei.

– Paljon oli lähtijöitä ja vahvistuksia hommattiin aika myöhään. Tarkalleen ottaen, en ole vieläkään saanut kuvaa vahvistuksista, ovatko he todella vahvistuksia? Oli siinä lähtijöissä isoja menetyksiä kuitenkin, sanavalmis vasuri summaa.

HJK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun se isännöi FC Honkaa. Veikkausliigaa on nähtävissä Helsingissä jo tiistaina, kun HIFK kohtaa SJK:n. Tiistain toisessa liigaottelussa Rovaniemen Palloseura matkaa FC Lahden vieraaksi. Kaikki edellä mainitut ottelut potkaistaan käyntiin klo 18.30.

Jesse Happonen

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!