FC Inter tarjosi torstai-iltana Veritas Stadionilla huippuesityksen, kun se löi Tanskan suurseura Bröndbyn 2-0. Tulos ei synkäksi kääntyneen avausosan jälkeen jatkopaikkaan riittänyt (yhteismaalit Bröndbylle 4-3), mutta muuta ei illasta juuri puuttunut.

Kummankin joukkueen kannattajat olivat varsin hyvässä vedossa, tanskaa puhuttiin Turun kaduilla jo useita päiviä ennen ottelua runsaasti. Kotijoukkueen Armada puolestaan oli loihtinut pelaajien sisääntullessa esitellyn, hämmästyttävän ison tifon. Meteliä riitti kentän kummallakin puolella läpi ottelun – ja syystä.

Ottelun 52. minuutilla upean suorituksen päätteeksi pallon tanskalaismaalin vasempaan yläkulmaan pommittanut, urallaan kovia aikojakin kokenut Niko Markkula kommentoi tapahtunutta varsin osuvasti Instagram-tililään.

Turkulaisten valmentaja Jose Riveiro tuskin olisi toisessa osaottelussa voinut enempää pelaajistoltaan odottaa. Ilme oli alusta loppuun todella keskittynyt ja taisteleva. Alkuun kenties hieman puolivaloilla peliin tullut Bröndby sai kerta kerran perään todeta tilanteiden kääntyvän itseään vastaan.

– Oli mahtava nähdä joukkue kentällä. Pelaajat uskoivat jatkopaikkaan, vaikka lähtökohdat eivät olleet helpot. Pääsimme tosi lähelle, mutta valitettavasti viimeinen rutistus jäi puuttumaan.

Kesäillassa paikalla olleet voinevat allekirjoittaa valmentajan seuraavan, laajempaan kokonaisuuteenkin viittaavan lausunnon.

– Erittäin hyvä peli suomifutikselle. Se oli meidän vastuu ja pelaajat kantoivat sen hyvin tänään. Jokainen pelaaja pelasi tosi korkealla tasolla. Sääli, ettei se lopulta riittänyt tuomaan ihmettä meille.

Sinimustien kapteeni Timo Furuholm purki tunnelmia Twitterissä, kun komeaa voittoa seurannut syvin pettymys oli ohi.

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Kirvestä ei heitetty tänään kaivoon, vaan Bröndbyn konehuoneeseen.

Selvisivät täpärästi siitä osumasta.

Ylpeä ihan jokaisesta. Erityisesti niistä katsojista, jotka eivät luovuttanut ja saapuivat tueksemme.

Elämä jatkuu ja #veikkausliiga myös. Sunnuntaihin siis✌