Middlesbrough’n valmentaja Leo Percovich kertoo ensi kertaa kokemastaan tuskasta, jonka hän sai harteilleen puolitoista vuotta sitten. Percovich oli perheineen auto-onnettomuudessa, jossa hän menetti molemmat tyttärensä.

Leo, hänen vaimonsa Juliana ja heidän lapsensa Valentina, Pietro ja Antonella olivat matkalla viettämään joulua sukulaistensa luo. Percovichit eivät kuitenkaan päässeet perille, kun auto suistui sillalta yli 20 metriä alamäkeen.

Tuolloin viisivuotias Antonella menehtyi ennen sairaalaan pääsyä. Siskoksista vanhempi, Valentina, kuoli lopulta viikkoa myöhemmin jouluaattona kymmenen vuoden iässä. Kahdeksan vuoden ikäinen Pietro vajosi koomaan, mutta on nyt parantunut onnettomuudesta saamistaan fyysisistä vammoista. Vanhemmat selvisivät pienemmillä vammoilla.

− Pian onnettomuuden jälkeen oli hetkiä, kun halusin tappaa itseni. Sanoin vaimolleni, että haluan hypätä ja lopettaa elämäni, en jaksanut enää, Percovich kertoo The Sunille.

Vaimo Juliana teki kuitenkin selväksi, ettei itseltään hengen riistäminen ole vaihtoehto. Hän muistutti, että vaikka ikävä oli suuri, onnettomuudesta selvinnyt Pietro-poika tarvitsi yhä vanhempiaan.

Vakavasta tragediasta ei silti toivu täysin koskaan. Percovich on palannut valmennustehtäviin, mutta elämä on erilaista kuin ennen onnettomuutta.

− Jos herätys on seitsemältä, minun pitää laittaa herätyskello soimaan puoli seitsemäksi. Tarvitsen puoli tuntia, jotta minulla on tarpeeksi rohkeutta nousta ylös sängystä.

Percovich kertoo, että jalkapallo on hänelle kuin terapiaa. Vaikka 51-vuotiasta uruguaylaista sattuu päivittäin, hän ammettaa kivustaan sisukkaasti lisää voimaa.

Lisäksi Boron kannattajat ovat olleet Percovichin tukena. Pian onnettomuuden jälkeen seuran fanit sytyttivät matkapuhelimillaan valoja ympäri katsomoa Bolton-ottelussa. Se herkisti Percovichin.

− Videon nähtyäni aloin itkeä, olin niin kiitollinen. Sain siitä lisää energiaa.