Menestyksestä huumaantunut FIFA-pomo haluaa laajentaa naisten MM-turnausta ja tuplata palkintorahan: ”Meidän tehtävämme on pitää huoli, etteivät ihmiset unohda”

© Kuva: Getty Images

FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino on kiinnostunut laajentamaan naisten MM-kisat 32 joukkueen turnauksessa. Ranskassa parhaillaan pelattava turnaus on kerännyt maailmalla ennennäkemätöntä huomiota.

Esimerkiksi Englannissa maan välieräottelu USA:ta vastaan oli koko Britannian tämän vuoden katsotuin televisio-ohjelma (lue lisää).

Infantino on kutsunut parhaillaan menellään olevaa turnausta kaikkien aikojen parhaaksi naisten tasolla. FIFA-pomo on suunnittelemassa viiden vuoden suunnitelmaa laajentaa kisoja. Samalla mies haluaisi tuplata turnauksen voittajalle jaettavan palkintorahan.

Tänä vuonna MM-kullan voittaja saa 446 tuhatta euroa.

– Me emme tarvitse sitä kaikkea rahaa Sveitsin pankeissa. Heillä on ihan tarpeeksi sitä, Infantino sanoi lehdistölle.

– Tämä MM-turnaus on hieno asia, mutta ihmiset unohtavat vielä sen ja siirtyvät muihin asioihin. Meidän tehtävämme on pitää huoli siitä, etteivät ihmiset unohda sitä.

– Pyydän siksi tätä Fifan neuvostolta ja muilta jäseniltämme, jotka ovat auttaneet kasvattamaan naisten jalkapalloa.

– Tuplasimme jo palkintorahan tähän MM-turnaukseen. Aiomme tehdä sen uudelleen seuraaviin kisoihin. Olen hyvin luottavainen, että pystymme tekemään sen. Meidän on kuitenkin toimittava nopeasti, jos aiomme tehdä sen jo vuonna 2023.

Seuraavalle vuoden 2023 MM-turnaukselle haetaan vielä emäntämaata. Aiemmin 24 joukkueen kisoiksi suunniteltu turnaus saattaa saada vielä lisäjoukkueita.

Infantino suunnittelee myös naisille omaa seurajoukkueiden MM-turnausta.

Lähde: BBC


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.